Za male i srednje tvrtke 20 mil. eura

Autor: Ana Blašković , 20. studeni 2017. u 22:00
V. Jelušić Kašić, EBRD/L. S./PIXSELL

EBRD i Unicredit leasing.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Leasing Croatia, u vlasništvu Zabe, ugovorili su 20 milijuna eura kreditne linije za financiranje mikro, malih i srednja poduzeća.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, naglasila je važnost leasinga kao atraktivne alternative u uvjetima gdje SME sektor ima ograničen pristup tradicionalnim izvorima kapitala.

"Zadovoljni smo što u suradnji s UniCredit leasingom jačamo ulogu leasinga u privatnom sektoru, a bolji pristup izvorima financiranja potaknut će poduzetničke aktivnosti što u konačnici podupire daljnji rast zemlje", istaknula je.

Odobrenih 20 milijuna eura namijenjeno je za nabavu nove opreme, strojeva, proizvodnih linija ili transportnih vozila.

"Zadnjih nekoliko godina, stotine malih i srednjih tvrtki povećalo je ili obnovilo svoje proizvodne kapacitete te proširilo poslovanje u svim regijama, koristeći sredstva kroz ovu suradnju", kazao je Eugen Pajić-Karega iz ULC-a. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

malima krediti a agrokoru poklonjene milijarde lijepo bome politika i jos se cude sto ljudi masovno bvjeze van od ove lopovske drzave,malima treba dati ,mali su unisteni i nemoguce da krenu ako nemaju pocetnih 1.milion kesa nikad nece nista napraviti, a ostalo je sve prevara, sta ce malome pocetniku 100,00kn kad jos nepocne vec mu sve moguce inpekcije natovare na glavu sve moguce poreze jos nekrene vec ga drzava unisti,cemu da vade kredite???????”

New Report

Close