VIDEO: Pogledajte kako je bilo na prvom susretu s kandidatima ‘Poslovanja na kvadrat’!

Autor: Tomislav Hrastovčak , 27. studeni 2013. u 17:55
Screenshot

Projekt ‘Poslovanje na kvadrat’ je krenuo punom parom i već je održan prvi sastanak s kandidatima!

Projekt 'Poslovanje na kvadrat' je krenuo punom parom i već je održan prvi sastanak s kandidatima! U Večernjakovoj zgradi okupili su se stručnjaci Goran Blagus i Filip Jelić te predstavnici Vipneta i IT odjela, tvrtki sponzora projekta, kako bi se upoznali s finalistima projekta.

Na prvom susretu finalisti su se međusobno upoznali, predstavili svoje tvrtke te prokomentirali svoje poslovanje i planove.

Tomislav Bugarin, vlasnik i direktor zagrebačke tvrtke Bugigraf, istaknuo je kako posluju već 20 godina, specijaliziravši se za izradu pozivnica za vjenčanje, čestitki, posjetnica i srodnih proizvoda. "Specijalnim tehnikama tiska i papira izrađujemo drugačije stvari", kazao je Bugarin, poručivši među ostalim kako je spreman i za izvoz.

Tvrtka Ulola iz Zagreba, još jedan od finalista, bavi se proizvodnjom prirodne kozmetike, a nastala je 2002. godine. Ante Buljan, koji je u tvrtki zadužen za prodaju i logistiku, istaknuo je kako kreću s novim linijama proizvoda. "Sada smo izbacili liniju za dijabetičare, koja ne postoji na tržištu. Svi naši proizvodi su prirodni, tj. bazirani su na onom što nam priroda nudi u našem podneblju", ističe Buljan, kazavši kako žele proizvode plasirati i na vanjska tržišta.

Na susretu su bili i predstavnici tvrtke Delicia iz Buzeta, osnovane prije 15 godina, koja se fokusirala na proizvodnju čajnih peciva i integralnih keksiju. "Startali smo sa željom da napravimo kekse koji su malo drugačiji od onog što imamo u dućanima", rekao je Dražen Horvat, direktor i vlasnik Delicije. Oko 15-20 posto prihoda ostvaruju izvozom, prvenstveno na regionalna tržišta poput Slovenije, Srbije i Makedonije, ali krenuli su i šire. "Od ove godine nam je ozbiljniji posao i Rusija", istaknuo je Horvat.

Naši stručnjaci su prilikom susreta precizirali čime će se baviti tijekom rada s kandidatima. "Moj fokus će biti na prodaju, marketing i produktivnost tvrtki, a bavit ću se također internim i prodajnim procesima te procesima komunikacije", kazao je business coach Goran Blagus. "Najviše ću se baviti pitanjem marži, obrtaja zaliha, likvidnosti te novčanim tokom – što su neki problemi s kojima se poduzetnici najčešće susreću", pojasnio je financijski savjetnik Filip Jelić.

Blagus je među ostalim poručio kandidatima kako će biti uvijek direktni prema njima, jer "mi nismo emotivno vezani za vaše proizvode" te istaknuo kako mu se jako sviđa što su tvrtke orijentirane na izvoz.

Jelić je objasnio i koji su bili ključni kriteriji za izbor kandidata. "Tri su osnovna kriterija – atraktivnost proizvoda i branše, spremnost na suradnju što je ključ za uspješnost projekta te njihova prilika za rast", zaključio je Jelić.

Kako je izgledao susret s kandidatima pogledajte u nastavku!

Produkcija videa: Neuralab

Komentirajte prvi

New Report

Close