“U Virovitici radimo čuda – novaca nema, ali imamo znanje, inteligenciju i radišnost”

Autor: Marta Duić , 20. svibanj 2016. u 11:45
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Ivica Kirin, gradonačelnik grada Virovitice na samom je početku pohvalio inicijativu Poslovnog dnevnika.

Grad Virovitica bio je domaćin trinaeste po redu manifestacija u sklopu projekta Poslovni uzlet namijenjena promociji i edukaciji malog i srednjeg poduzetništva održana je u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika istaknuo je kako je riječ o projektu koji već tri godine snažan alat u nastojanju da naši poduzetnici podignu svoja znanja i vještine na razinu konkurentnosti ne samo u Hrvatskoj nego na razini cijele EU.

˝Mali poduzetnici sudjeluju u kreiranju BDP a s 50 posto, a cilj nam je potaknuti ih na inovativan pristup u kreiranju poslovanja i poslovnih modela. Želimo im pokazati kako postići zadovoljavajuću razinu konkurentnosti˝, poručio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u kojoj se manifestacija održala istaknula je kako trenutno broje 400 studenata i 30 zaposlenika visoke škole koja je osnovane 2007.godine i radi i djeluje na tri preddiplomska studijska i jednim diplomskim programom.˝ Danas govorimo o poduzetništvu prije svega i pozdravljam naše buduće male poduzetnike. Različiti studenti s različitih godina jer mi školujemo kadar koji će kao i poduzetnici koji su ovdje steći nova znanja i vještine koji će im pomoći u njihovim daljnjim poslovnim koracima.

Teme su aktualne, od ruralnog razvoja, brendinga i marketinga – svaka nova informacija je dobro došla˝, kaže Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici.

Ivica Kirin, gradonačelnik grada Virovitice na samom je početku pohvalio inicijativu Poslovnog dnevnika jer u vrijeme kad smo zatrpani crnim informacijama i kada nema pozitivnih gospodarstvenih priča iz svih krajeva zemlje Poslovni dnevnik promiče dobru poduzetničku klimu.

˝Mi problema sa financijama nemamo, jer novaca nema, no trebamo iskoristiti ono što imamo a to je znanje, inteligencija i radišnost. To treba iskoristiti u Virovitici u kojoj radimo čuda i pokazujemo da se može od sajma Viroexpo koji je treći u Hrvatskoj. Za one sposobne je kriza izazov i čestitam svim poduzetnicima jer vi pokazujete kako treba stvarati i raditi protiv krize. Sinergija lokalne, državne i županijske uprave može nas dovesti do uspjeha. Mi smo tu da pomažemo poduzetnicima, stojimo im na raspolaganju˝, kaže Ivica Kirin gradonačelnik grada Virovitice.

Također istaknuo je kako treba iskoristiti i novac EU i uz pomoć razvojnih agencija stvarati EU projekte. ˝Mi smo tržište od 500 milijuna stanovnika, a ne samo Hrvatska i domaće tržište. Stvaramo preduvjete da mladi koji su ovdje budu korist i pomoć našem gospodarstvu. Hrvatska je poznata po tome da ima najbolje proizvode, i moramo iskoristiti sinergiju kroz poljoprivredu, proizvodnju i kroz ostale sektore. Država malim i srednjim poduzetnicima koji su budućnost naše zemlje treba biti partner, a ne maćeha. Bez obzora na to je li poduzetnik pokucao na vrata grada ili županije mi ih moramo poduprijeti. Nadamo se nakon ove manifestacije stvarnim poslovnim uzletima i novim investicijama˝, zaključuje Kirin. 

Komentirajte prvi

New Report

Close