U 73 godini sve stavio pod hipoteku i pokreće tvornicu

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2016. u 14:49
Foto: Thinkstock

Osim proizvodnje pomfrita u pogonima „Eko – Ploda“ prerađivat će se 1.400 tona jagodičastog voća i 320 tona šljiva godišnje.

Tvornica pomfrita nalazi se u Hrenovici kod Prače na području općine Pale. U adaptaciju objekata bivše vojarne te nabavku opreme investirano je oko 4 milijuna maraka, Osim proizvodnje pomfrita u pogonima „Eko – Ploda“ prerađivat će se 1.400 tona jagodičastog voća i 320 tona šljiva godišnje, prenosi Agrobiz.

Hilmija Hodović je čovjek koji je sa 73 godine odlučio staviti sve pod hipoteku, uzeti veliki kredit i krenuti u avanturu izgradnje prve tvornice pomfrita u BiH, donosi N1 BiH. Hodović je 20. veljače napunio 76 godina, a dan nakon rođendana puštena je probna proizvodnja tvornice koja će zaposliti preko 30 ljudi, sa 150 kooperanata na proizvodnji krumpira, jagodičastog voća i povrća.

Kako je objasnio za N1 televiziju, ideja za proizvodnju je došla od njegovog prijatelja iz inozemstva koji je prije tri godine tražio nekoga da osigura 50 tona pomfrita svaki mjesec. "Tada smo pokušali pronaći tko bi to mogao osigurati i onda smo se zapitali zašto mi to ne bismo napravili kad imamo dobar krumpir i dobre ljude. Predložili smo to bankarima koji su oduševljeno prihvatili ideju i dali nam krila", komentirao je Hodović.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close