Tim TDR-a najuspješniji

Autor: Poslovni dnevnik , 24. travanj 2013. u 22:00
Cilj natjecanja je poticanje timskog rada

Šestu godinu održan Case Study Competition.

Završilo je dvodnevno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled.

Nakon finalnih prezentacija timova svih sedam tvrtki vođa natjecanja Ian Sutherland, pomoćnik dekana za istraživanje na IEDC-Poslovnoj školi Bled, proglasio je, da je tim TDR, kojeg su predstavljali Tonči Milat, Daniel Ninković, Luka Škala, Ana Kasumović Vujić, Iva Lukavečki, Marija Andrišić najbolje riješio zadani poslovni izazov. Tema ovogodišnjeg natjecanja kojeg hrvatski IEDC Alumni klub organizira već šestu godinu za redom, bila je "Strategija i inovacije"; poslovni slučaj odabrao je IEDC Alumni klub Hrvatska u suradnji sa IEDC-Poslovnom školom Bled. Sedam timova iz vodećih hrvatskih tvrtki (TDR, Cemex, Franck, Hrvatska pošta, Hrvatski telekom, MOL group i Podravka) nakon dva dana timskog rada svoja rješenja predstavilo je pred profesorom i stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika IEDC Alumni kluba Hrvatska koji su odlučili su da je TDR najbolje riješio zadani poslovni izazov. "TDR tim demonstrirao je ne samo izvrsnost u osnovnim kriterijima bitnima za ocjenu poslovnog slučaja, već je u svoje rješenje uključio i moderan pristup, razumijevanje tržišta i korisnika. Uz navedeno u oštroj konkurenciji sa drugim timovima na vrh ih je doveo odgovor na pitanje koje je žiri sam sebi postavio: S kim bi Blue Man Group najradije želio poslovat?", ističe Ian Sutherland, doktor znanosti na području sociologije i filozofije, pomoćnik dekana za istraživanje i direktor doktorskog studija na IEDC-Poslovnoj školi Bled, profesionalni glazbenik, poznat kao osoba iz uskog kruga prvih svjetskih stručnjaka u Art&Leadership domeni.

"Glavni cilj natjecanja je usavršavanje sposobnosti analitičkog razmišljanja i timskog rada kod mladih perspektivnih menadžera, i to kroz rješavanje konkretnih poslovnih situacija", kažu članovi organizacijskog odbora IEDC Alumni kluba Hrvatska Tomislav Čorak, Goranka Padavić i Bojan Mati. "Ovo je bilo jedno intenzivno obrazovno dvodnevno iskustvo u kojem smo sudjelovali po prvi puta. Suočiti se s izazovima iz stvarnog svijeta u vrlo ograničenom vremenu bilo je zahtjevno ali ujedno i poticajno.  Izuzetno nam je drago  što je između sedam izvrsnih rješenja naše proglašeno najboljim", naglasili su članovi pobjedničkog tima. Inače, IEDC Alumni klub Hrvatska okuplja diplomante IEDC-Poslovne škole Bled, s ciljem promocije dodatne poslovne edukacije te cijelo životnog učenja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Komicnu edukaciju ima pomocnik dekana i direktor za doktorski studij poslovne skole na Bledu. Sa kvalufikacijama koje ima moze voditi lise tecajeve tipa “Kako rjesavati emotivne konflikte i kontrolirati bijes trudnica”.

IBM nije ove godine ucestvovao? Stednja?

New Report

Close