Splitski poduzetnik traži čak 1000 vozača

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2017. u 08:02
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

U Uberu su nam potvrdili da u zadnja dva mjeseca bilježe rast korištenja platforme u Hrvatskoj od strane domaćih korisnika i turista za 20 posto.

Kako bi zadovoljili pojačane potrebe tržišta tijekom ljetne sezone, Uber Hrvatska traži nove partnere vozače, a čak tisuću vozača planira im pribaviti splitski poduzetnik Ante Nakić, koji je ovih dana oglasio potragu za radnicima.

Na stranici Vozi-zaradi Nakić poziva vozače kojima obećaje i do 10 tisuća kuna zarade. Svoju tvrtku predstavlja kao kredibilnu, brzorastuću firmu, navodi mogućnosti zapošljavanja kroz ugovor na neodređeno radno vrijeme, ugovor na određeno radno vrijeme ili studentski ugovor, a zapošljava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku i Novalji. Nakić za Poslovni dnevnik pojašnjava kako mu je ideja pala na pamet nakon što se lani i sam prijavio kao Uberov vozač.

“U osmom mjesecu prošle godine prijavio sam se na Uber platformu, i ubrzo nakon toga shvatio sam da imam mogućnost i potrebu zaposliti još ljudi, odnosno dodatne vozače kako bi optimizirali radno vrijeme i aktivno korištenje vozila na platformi. U svemu tome, savjetodavnu pomoć sam primio od postojećih partnera od kojih sam stekao potrebno znanje o vođenju tvrtke i kadrova”, pojašnjava Nakić koji i dalje vozi kao Uberov partner.

Tvrtku Prijevoz Nakić jdoo je registrirao u listopadu prošle godine, i od tada je zaposlio oko 80 vozača koji rade na ugovor o radu, ugovor o dodatnom radu ili studentski ugovor, ovisno o potrebama. “Vozačima koji nemaju vozila mogu osigurati automobil. Naravno, cilj mi je potaknuti što veći broj vozača da rade kod mene, zato onim najboljima isplaćujem bonuse i nudim razne nagrade kao motivaciju”, pojašnjava nam Nakić koji trenutnio najviše traži dodatne vozače za Split, Šibenik i Dubrovnik, a možda će zapošljavati i u Zagrebu.

U Uberu su nam potvrdili da u zadnja dva mjeseca bilježe rast korištenja platforme u Hrvatskoj od strane domaćih korisnika i turista za 20 posto. “Kako bi zadovoljili postojeću i nadolazeću potražnju ususret turističkoj sezoni, obrtnicima i tvrtkama s kojima surađujemo potreban je dodatan broj vozača na platformi. Zato su naši partneri krenuli u zapošljavanje velikog broja vozača, između ostalog i putem spomenute internet stranice”, potvrdili su u Uberu. Otkrivaju da su do sada usluge uberX i uberSELECT u Hrvatskoj koristili turisti iz više od 120 zemalja.

“Uber je izrazito važan za turizam u Hrvatskoj i zato želimo doprinijeti njegovom razvoju kao i obogatiti turističku ponudu,” kažu u Uberu, koji još uvijek čeka regulativu koja bi jasnije definirala pravila na tržištu najma vozila.     

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zar Uber nije freelance platforma koja je pandan taxi prijevozu? Instaliraš si aplikaciju, voziš i naplaćuješ. Sve ti aplikacija pruža. Čini mi se da ovaj ‘poduzetnik’ cilja na neznanje drugih a manje na svoje znanje.

nevjerojatno da se ovaj uber ne moze zabraniti a sve je na granici legalnosti ili duboko u prekrsaju

New Report

Close