Slažete li se s navodima Porezne uprave da u sektoru taksi prijevoza vlada popriličan nered?

Autor: Darko Bičak , 17. rujan 2014. u 22:00
Mislav Munivrana, Eko Taxi

Mislav Munivrana vjeruje da postoje određene nepravilnosti u sektoru taksi prijevoza.

Samo u gradu Zagrebu izdano je više od 1300 dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza, od kojih je više od 1000 u rukama obrtnika.

To znači da samo u Zagrebu posluje više od 1000 odvojenih pravnih subjekata, jer u tom kontekstu i obrtnike možemo smatrati kao zasebne pravne subjekte. Na tako velikom uzorku različitih pravnih subjekata moguće je da postoje određene nepravilnosti.

Koji su najveći problemi s kojima se taksi prijevoznici, poput vašeg Eko taxija, danas bore na tržištu?
Potražnja za taksi uslugom znatno je porasla nakon liberalizacije tržišta i smanjenja cijena. No, u rušenju cijene otišlo se predaleko te je ona preniska za amortizaciju koja proizlazi iz poslovanja, a dodatni inflatorni efekti poput cijene goriva, koja je na povijesno najvećim razinama, znatno utječe na otežano poslovanje. Također, smatramo da postoji dio nelojalne konkurencije, kako navodi i sama Porezna uprava. Eko Taxi u svim je vozilima implementirao sustav fiskalizacije koja se u našoj branši provodi od 1. srpnja 2013. godine.    

Kako vidite svoj sektor u idućem razdoblju, primjerice, u sljedeće dvije godine?
Dvije godine možda je prekratak rok za neke veće promjene, ali u skorijoj budućnosti sigurno očekujemo konsolidaciju tržišta. Korisnici su prepoznali naš brend i kvalitetu usluge. Konstantno bilježimo povećanje poslovanja. Ako se takav trend nastavi, bez novih većih turbulencija u gospodarstvu, planiramo ekspanziju i u Zagrebu i na ostalim tržištima u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close