Predavanja o poslovnom neuspjehu propalih poduzetnika postala hit

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2017. u 12:25
Foto: foto press

Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi puta organiziralo jedno ovakvo druženje.

Ideja za „FuckUp Nights“ potječe iz Meksika. Cilj ovakvih druženja poučiti je druge da ne ponavljaju iste poduzetničke pogreške.

U glavnom se gradu Austrije redovito održavaju takozvane „FuckUp Nights“. Riječ je o događanjima prilikom kojih propali poduzetnici pred publikom iznose svoje neuspjele priče. Cilj ovih neobičnih druženja na kojima se uvijek traži mjesto više ohrabriti je druge i poučiti ih da ne čine iste pogreške.

Ideju za „FuckUp Nights“ imali su bečki poduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović.

Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi puta organiziralo jedno ovakvo druženje. U međuvremenu se „FuckUp Nights“ održavaju u 58 zemalja, a Austriji od 2014. godine.

Sljedeće druženje u Beču održat će se u ožujku ove godine u prostorijama bečkog Poduzetničkog centra pri bečkom Ekonomskom fakultetu koji je ujedno i sponzor događanja. Ulaz je besplatan, ali je zbog velikog interesa potrebna prijava.

Dobre strane propadanja tj. iskustva ono su što organizatori žele prikazati na ovakvim forumima. Jer i propadanje je dio uspjeha. Ne mora se nužno dogoditi, ali ako se dogodi, onda treba ustati, sabrati se i krenuti ispočetka. Izlaganja „propalih poduzetnika“ i diskusije trebali bi poslužiti drugim poduzetnicima kao pouka da ne ponavljaju iste pogreške.

„Kada strah od neuspjeha nije prisutan, usuđujemo se puno više toga“, kaže Stojanović, koji je iskustvo stjecao i u Silicijskoj dolini. Osim toga ističe kako je u Americi kultura odvažnosti u području poduzetništva mnogo izraženija nego u Austriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close