Za nekoliko nekretnina na vrlo atraktivnim lokacijama u centru grada nije zaprimljena ni jedna važeća ponuda

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2019. u 09:55
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Nekretnina koja je prodana po najvišoj cijeni bila je ona na adresi Gundulićeva 66 – zbog lokacije i zbog stanja u kojemu se nalazi.

Ministarstvo državne imovine zaključilo je natječaj za kupnju poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka za koje se moglo konkurirati do 21. veljače. Četiri su nekretnine prodane, a za njih sedam, među kojima se nalazi i nekoliko njih na izuzetno atraktivnim lokacijama u središtu grada, nije zaprimljena ni jedna važeća ponuda, piše Glas Slavonije.

Nekretnina koja je prodana po najvišoj cijeni bila je ona na adresi Gundulićeva 66 – zbog lokacije i zbog stanja u kojemu se nalazi. Riječ je o poslovnom prostoru u prizemlju površine 20,61 četvorni metar za koji je početna cijena iznosila 76.600 kuna, a za koji se kupac obavezao platiti 85.511,99 kuna.

Najveći interes Osječani su pak pokazali za dvije nekretine na Gornjodravskoj obali. I to očekivano, s obzirom na to da je riječ o garažama koje se nalaze s jedne strane podno velikog stambenog kompleksa u kojemu na jedan stan dolazi minimalno jedan automobil, a s druge strane nalazi se u prvoj zoni naplate parkiranja. Zanimljivo je da, iako su garaže identične površine (11,75 četvornih metara), nalaze na istoj adresi, te su imale istu početnu cijenu od 14.800 kuna – ipak nisu prodane po istoj cijeni. Za garažu broj 30 pristigle su tri ponude od kojih je najviša valjana iznosila 30.100 kna, a za garažu broj 27 pristigla je jedna ponuda više, no ipak je prodana po znatno nižoj cijenji – 22.680 kuna.

Uz ove tri nekretnine, u ovome krugu rasprodaje državne imovine u Osijeku je još prodan i poslovni prostor na adresi Gronjodravska obala 94, površine 12,35 četvornih metara. Za njega su pristigle tri ponude, početna je cijena od 15.500 kuna, a najviša ponuda iznosila je 18.100 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close