Umjesto da u njima žive mladi znanstvenici, 122 stana u Zagrebu propadaju

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2019. u 09:40
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Većina brojila za struju je i dalje razbijena.

Situacija sa 122 stana namijenjena znanstvenim novacima, koji trenutačno prazni propadaju na Borovju, ista je kao i početkom lanjskog listopada, piše Večernji list. Nikakvi pregovori između ministarstava Gorana Marića i Blaženke Divjak pokrenuti nisu, a ne nazire se ni skoro raspisivanje novih natječaja za smještaj mladih znanstvenika. Ministarstvo državne imovine opralo je ruke jer, kako kažu, kolege iz Ministarstva obrazovanja nisu im se obratili.

I dalje se odmah na ulazu primijeti papir na kojem stoji pravopisno pogrešna poruka da je “kljuć od podruma kod zaštitara”, većina brojila za struju je i dalje razbijena, baš kao i poštanski sandučići, a svaki je kat ujedno i skladište starog namještaja i smeća. Nije u zgrade, zapravo, ni potrebno ulaziti jer izvana se već može vidjeti kako vlaga nagriza fasadu, golubovi stanuju na balkonima na kojima su, osim njih, i osušene biljke nekadašnjih stanara, a s prozora većine stanova vise potrgane zavjese.

– Do danas vezano uz stanove na Borovju nismo zaprimili nikakav zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja, niti su nam iskazali bilo kakav interes da više ne upravljaju njima – kažu suradnici ministra Marića, dok oni iz tabora ministrice Divjak sad pojašnjavaju kako taj razgovor ipak nije tako jednostavno obaviti.

Kako kažu, “preduvjet za daljnje korake, bez obzira na to radilo se o daljnjem upravljanju navedenih stanova od strane Ministarstva obrazovanja ili Ministarstva državne imovine, jest rješavanje problematike ilegalnih stanara u istima”.

Komentirajte prvi

New Report

Close