Skupa energetska obnova: Umjesto da uštede, idućih 10-ak godina plaćat će dodatne troškove

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Osim kredita koji su podigli za obnovu ili sanaciju zgrade, vlasnicima stanova na leđa su se strovalili dodatni troškovi nastali zbog nedovršenih i traljavih poslova izvođača radova.

Umjesto manjih troškova stanovanja koji su im obećani energetskom obnovom zgrade, suvlasnici u pravilu završe s dodatnim izbijanjem novca iz vlastitog džepa. Da stvar bude gora, ne samo da moraju platiti dodatne troškove koji se redovno i neobjašnjivo pojavljuju iz vedra neba, nego ih za te troškove izvođač radova i tuži., piše Glas Istre

Slučaj je to suvlasnika stanova u zgradama na dvije pulske adrese koje imaju zajedničkog upravitelja, a to je Castrum. Osim kredita koji su podigli za obnovu ili sanaciju zgrade, vlasnicima stanova na leđa su se strovalili dodatni troškovi nastali zbog nedovršenih i traljavih poslova izvođača radova. Pa tako umjesto povećanja pričuve na 650 kuna na koju su svjesno pristali kada su se odlučili na kredit, na kraju im se ona zbog dodatnih radova poveća na 800 kuna.

Umjesto da štede, suvlasnici su prisiljeni idućih 10-ak godina plaćati troškove na koje nisu pristali, niti su ih prouzročili.

Komentari (1)
  • is123456
    is123456 9:20 19.4.2018.

    Hrvatistan po ne znam koji puta.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve