Robna kuća postaje jedinstveni gradski hotel, ulaganje od 5 do 8 milijuna eura

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Podrumski dio bio bi iskorišten kao podzemna garaža.

Nakon što je prodan i zadnji artikl iz nekad bogate ponude Istre d.d. u Robnoj kući Pula ta je trgovačka kuća zatvorila vrata ovog objekta u samom centru grada na žalost brojnih generacija Puljana. Iako je nekada bila mjesto gdje se moglo naći sve od "igle do lokomotive" ili, ako ćemo preciznije, od hrane, preko igračaka, odjeće, do namještaja, odnedavno ta zgrada u samom srcu Pule zjapi prazna. Ali ako se realiziraju zamišljeni planovi, na kojima se trenutno intenzivno radi, neće biti zatvorena još dugo.

Naime, još početkom godine Glas Istre pisao je da tvrtka CCS, većinski vlasnik Istre d.d., želi tu zgradu što prije staviti u funkciju. Prema posljednjim informacijama, namjera je pulsku Robnu kuću pretvoriti u jedinstveni gradski hotel s oko stotinu soba, dok bi podrumski dio bio iskorišten kao podzemna garaža.

- Idejni projekt je već gotov, ali s tim ne bi još izlazili u javnost jer će on zasigurno mijenjati, odnosno sada pregovaramo sa zainteresiranim korporacijama i hotelskim grupacijama i onda će oni odabrati svoje arhitekte i projektirati hotel prema svojim zamislima, potvrdila nam je buduće planove za ovu vrijednu zgradu Ivana Legin, izvršna direktorica tvrtke Istra d.d. koja je dio zagrebačke grupe CCS d.o.o. (inače, u vlasništvu imaju, osim Istre d.d., i Puljanku d.d., TV Istru, B-Vode te zagrebačku Sigu).

Pojašnjava i kako, iako su o tome razmišljali, ipak nemaju namjeru baviti se tom turističkom djelatnošću, već će vođenje hotela prepustiti upravo nekom strateškom partneru, a oni će biti investitori. A da nije riječ o malom novcu govori iznos od pet do čak osam milijuna eura, koliko namjeravaju uložiti u ovu nekretninu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!