Pulski hotel do kraja godine ponudit će se na prodaju

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2017. u 10:06
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Izvjesno je stoga da će pulska kompanija Arena Hospitality Group, bivši Arenaturist, koji je već desetljećima u posjedu zgrade i njome raspolaže, biti najizgledniji investitor.

Najnovijom strategijom unutar ministarstva odlučeno je da će se pulski hotel Riviera, zajedno s još desetak hotela u Hrvatskoj koji su u državnom vlasništvu, među kojima i stari hotel u Fažani, do kraja godine dati na procjenu, energetski se certificirati i ponuditi investitorima na javnom tenderu. Potvrđeno je to Glasu Istre iz Ministarstva državne imovine.

Službeno kažu "Za navedenu se nekretninu, sa svim uvjetima prodaje, planira raspisati natječaj do kraja 2017. godine" uz napomenu da će svi uvjeti za kupnju nekretnine biti navedeni u natječaju. "Zgradom trenutno upravlja pulsko hotelsko poduzeće Arena Hospitality Group", ističu u svom odgovoru iz Ministarstva državne imovine.

Izvjesno je stoga da će pulska kompanija Arena Hospitality Group, bivši Arenaturist, koji je već desetljećima u posjedu zgrade i njome raspolaže, biti najizgledniji investitor. S predstavnicima kompanije već se, navodno, i razgovaralo o takvom rješenju. Park Plaza Hotel Group, većinski vlasnik pulskog hotelijera, u svom sastavu ima dva brenda, Park Plaza i art'otel, pa bi hotel Riviera prema planovima mogao početi poslovati u okviru brenda art'otel kojeg karakteriziraju gradski hoteli posebnog arhitektonskog izričaja i interijera posebno insipriranog umjetnošću.

Trenutno brend art'otel nosi pet hotela u Amsterdamu, Budimpešti, Berlinu, Kelnu i Dresdenu a u pripremi je otvaranje još dva hotela s tim brendom u Londonu. No, na upit hoće li se javiti na natječaj i jesu li spremni konačno riješiti status tog predivnog hotela s pogledom na Arenu i na cijelu pulsku luku, niti nakon višednevnih molbi i traženja, odgovora nije bilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close