Porasle cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Cijene stambenih objekata u trećem su tromjesečju lanjske godine u odnosu na drugo u Zagrebu prosječno bile više za 3,7 posto, na području Jadrana niže za 1,1 posto, a u ostalim krajevima 0,7 posto.

Cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle su u trećem tromjesečju prošle godine za 0,6 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjoj razini porasle za 3,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema podacima DZS-a novi su stambeni objekti u trećem tromjesečju u odnosu na drugo poskupili u prosjeku za 1,1 posto, isto kao i u usporedbi s trećim tromjesečjem 2016. 

Postojeći stambeni objekti u prosjeku bilježe porast cijena za 0,5 posto u odnosu na drugo tromjesečje, dok su u odnosu na treće tromjesečje 2016. cijene porasle 4,3 posto.

Cijene stambenih objekata u trećem su tromjesečju lanjske godine u odnosu na drugo u Zagrebu prosječno bile više za 3,7 posto, na području Jadrana niže za 1,1 posto, a u ostalim krajevima 0,7 posto.

U odnosu na treće tromjesečje 2016. godine, cijene stambenih objekata bilježe porast u Zagrebu u prosjeku za 4,4 posto, za područje Jadrana za 3,6 posto, te za ostala područja Hrvatske za 2,5 posto.

Komentari (1)
  • malimllr
    malimllr 10:58 29.1.2018.

    državni poticaji malo napucali cijene krajem prošle godine, a što ćemo dalje, krediti će biti dostupni u 30-50% manjem iznosu,
    možemo samo očekivati da stranci nastave kupovati nakretnine, što svakako nije isključeno kao krajnji cilj ove naše političkonesposobne vrhuške

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!