Jugobanka od Zagrebačke banke traži da joj vrati tisuće kvadrata poslovnih prostora

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2015. u 11:18
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Tu nije kraj potraživanjima posrnule beogradske financijske ustanove.

Jugobanka u stečaju iz Beograda sudskim putem od Zagrebačke banke traži da joj u vlasništvo vrati 4581 kvadrat poslovnih prostora u Robnoj kući “Dobri” u Gundulićevoj ulici, kao  i nekadašnju poslovnicu na Poljičkoj cesti 14, površine 125 metara četvornih, te lokal od 253 kvadrata u Papandopulovoj ulici na Trsteniku.

No, kako piše Slobodna Dalmacija, tu nije kraj potraživanjima posrnule beogradske financijske ustanove, jer od Zagrebačke banke traži poslovnicu na Rivi i nekretninu na Putu Supavla 1 (nekadašnjem Putu udarnika 19), za koje navodi da će naknadno specificirati točnim zemljišnoknjižnim i katastarskim oznakama, ali i prostore širom Dalmacije, konkretno u Trogiru, Imotskom, Zadru, Šibeniku, Kninu i Benkovcu.

Ako ne bude moguć zahtjev za vraćanjem imovine koju smatraju oduzetom, stečajna uprava Jugobanke traži da joj Zagrebačka banka isplati odštetu od gotovo 86 milijuna kuna, koliko iznosi tržišna vrijednost spomenutih nekretnina, jer ih je, kako navodi tužitelj iz Srbije, domaća banka – neovlašteno stekla.

Komentari (2)
Pogledajte sve

to im je Milanovičć s Vladom savjetovao, da imaju svoje prostore poslije izbora,YUSDP Banka, Lalovac će biti zadužen za kredite u CHF

Zanima me koji bi bedak vratio ove nekretnine. Moraš stvarno biti bolesnik da vratiš nekretnine nekome tko ti je dužan ratnu odštetu. A da damo čedama još i koji hotel na rivi uz neku poslovnicu? Tako. Zbog dobrosusjedskih odnosa.

New Report

Close