"Država ima na desetke tisuća nekretnina, njihova ukupna vrijednost je neprocjenjiva"

Foto: Davor Javorović / Pixsell Foto: Davor Javorović / Pixsell

"Imamo zadaću aktivirati imovinu u vlasništvu RH kojom upravljamo i naš je filozofski i politički pristup da ona mora služiti onima koji žive uz nju."

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju i sastao se sa županom, gradonačelnicima i načelnicima kako bi dobio uvid u probleme s neriješenim predmetima s Ministarstvom državne imovine, javlja Glas Slavonije.

“Imamo zadaću aktivirati imovinu u vlasništvu RH kojom upravljamo i naš je filozofski i politički pristup da ona mora služiti onima koji žive uz nju. Područjima koja su na rubu Hrvatske moramo pokazati da nisu na rubu naših interesa. Aktivacijom državne imovine u Vukovarsko-srijemskoj županiji pomoći ćemo reanimaciji života na ovom području”, izjavio je Marić te dodao kako je situacija kompleksna, no primjenom novog Zakona o upravljanju državnom imovinom bit će riješena najmanje trećina svih predmeta koji se odnose na gradove i općine. Novi je zakon nazvao jasnim, životnim i nedvosmislenim. “Njime jedinice lokalne samouprave postaju vlasnici mnogih nekretnina: parkova, vatrogasnih i društvenih domova, sportsko-rekreacijskih terena, vrtića, škola, groblja i svega što je od važnosti za lokalnu zajednicu.

U vlasništvu države ima na desetke tisuća nekretnina, naše je ministarstvo najmanja institucija u Hrvatskoj s najviše problema i predmeta. Stupanjem na snagu novog zakona bit ćemo učinkovitiji, a imovina će se brže aktivirati”, poručio je Marić. Naveo je kako je ukupna vrijednost imovine kojom upravlja ovo ministarstvo neprocijenjena i neprocjenjiva, jer nad brojnim nekretninama nikada nije izvršen očevid.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve