Umirovljenici kritiziraju Marasa: ‘Ministar poduzetništva i obrta odnosno ničega’

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2012. u 22:00
PXL

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) poslao je priopćenje u kojem kritizira Ministarstvo poduzetništva i obrta, odnosno ministra Marasa. Priopćenje pod naslovom ‘Ministar poduzetništva i obrta odnosno ničega’ prenosimo u cijelosti:

“Možete li uopće zamisliti da neki naš ministar suočen sa svojim neznanjem i nesposobnosti da išta napravi to obrazloži velikom mudrolijom kako je sve loše što nam se događa glede poduzetništva i obrta posljedica krize u svijetu odnosno u EU pa dok se tamo u „crnom svijetu“ zajedno sa EU nešto ne promijeni na bolje ni mi ne trebamo očekivati neki pomak.

Da ovako nešto kaže ministar turizma još bi i nekako imalo smisla jer doista umnogome ovisimo o gostima iz svijeta odnosno EU-a, ali kad ovako nešto kaže ministar poduzetništva i obrta onda se doista moramo zabrinuti ne samo za budućnost hrvatskog poduzetništva i obrt. Po svemu sudeći ministru još nitko nije rekao, pa čak nitko ni od hrpe stranačkih savjetnika, kako naša gospodarska odnosno poduzetnička kriza gotovo da nema nikakve veze sa krizom u svijetu odnosno u EU, ali i te kako ima sa nama samima odnosno onime što se događa u Hrvatskoj. Umjesto da se uhvati posla i pod hitno eliminira jasne elemente izražene antipoduzetničke klime Marasovo ministarstvo se posljednjim izjavama pridružilo ostalim ministarstvima vrišteći u isti glas kako će nam eto biti bolje već u zadnjem kvartalu ove godine odnosno u prvom slijedeće, jer eto još uvijek, kako kaže, „žanjemo ono što je radila prethodna Vlada“.

Ako ćemo i samo površno analizirati danu izjavu odnosno opravdanje ministra Marasa onda dolazimo do dva jednostavna i poražavajuća zaključka. Prvi za ministra koji kaže kako nam neće biti bolje sve dok ne bude bolje u EU, a da to doslovno ničim ne potkrijepi što bi u ovom slučaju bila i nemoguća misija, Vlada odnosno Sabor treba odmah opozvati jer dotični i više no očito uopće ne zna niti razumije što mu je posao. Tvrditi u istoj izjavi kako će nam biti bolje u posljednjem kvartalu ove i u prvom iduće godine samo potvrđuje prethodno jer ispada da ministar pojma nema kako će se i kada riješiti domaći problemi koji pritišću poduzetništvo ali očito zna kada će se kriza riješiti u svijetu odnosno u EU…. Da čovjek ne povjeruje kakvog to genijalnog stručnjaka Kukuriku Vlada ima za međunarodnu ekonomiju.

O tome da česte izmjene raznih zakona, povećanje PDV-a, cijena goriva, struje, plina, cestarina itd itd djeluje destimulativno na poduzetništvo i obrt ministar Maras ni riječi nije rekao mada sve navedeno jest produkt rada baš njegove Vlade i upravo ono što umnogome doprinosi ukupnoj antipoduzetničkoj klimi u RH.

Što uostalom očekivati od ministra koji nema ni dana radnog staža u poduzetništvu ili obrtu. To što je diplomirao 1999. , pa na godinu (2000.) postao predsjednik foruma mladih SDP-a ga je očito učinilo toliko sposobnim da već 2001. bude direktor HOC-a Bjelolasica…. Nastavak je već povijest tako slična mnogima koji se bore za jednake šanse svima, a ne samo njima!

(pd)

Komentari (11)
Pogledajte sve


… tko nikada nije strahovao dali će do 15. u mjesecu uspiti skupiti za plaću, dali će uspjeti završiti projekt planiranom dinamikom i resursima, dali će se uspjeti naplatiti …

Ma mislim da se u potpunosti slažemo. Ovaj dio posla koji je Vlada odradila je neprimjeren i nedovoljan za popravak gospodarske situacije. No ja se još uvijek nadam da će Vlada otvoriti oči i osim kozmetike i par postotaka promijene poreza gore dole – ući dublje u sustav , koristeći analitičare, bilo strane bilo domaće i početi već jednom s rezovima i pravim potezima.
Potpore, pomoć i subvencije EU su samo riba koju ne trebamo, već je mreža ono što nam treba. Maras bi trebao samo biti dovoljno inteligentan da tu mrežu prepusti stručnjacima i da zeleno svijetlo. Pod stručnjacima ne mislim na upitno sposobne savjetnike iz HOK-a.

hrpa šalabajzera na jednom mjestu, izgledaju kao dobro plaćeni loši manekeni posrnule firme svatko na svojoj zasebnoj pisti

@macronet
Ako netko kaže da će biti bolje za šest mjeseci jer će se tada situacija popraviti u europi, onda koja je njegova uloga u čitavom sustavu, glasnogovornik ili analitičar događanja u svijetu? Pa mi nismo izvozno orjentirano gospodarstvo da u tolikoj mjeri ovisimo o događanjima u europi.
Kako vrednovat rezultate kada on sam kaže da na njegove rezultate utječe netko treći tj. on nema nikakvog utjecaja.
Druga stvar stvariti u ovaj resor netkoga tko nema nikakvih dodornih točaka s poduzetništvom i tko nikada nije strahovao dali će do 15. u mjesecu uspiti skupiti za plaću, dali će uspjeti završiti projekt planiranom dinamikom i resursima, dali će se uspjeti naplatiti, dali će mu doći inspekcija u kontrolu itd. je kao da si netkoga tko nezna plivati ubacio na otvoreno more i rekao plivaj do otoka, trebaš samo veslat nogama i rukama.

Ovo je gađanje u krivu metu! Treba gledati rezultate posla a ne biografiju. Pratimo što se radi i kritizirajmo ili hvalimo posao. Ako će nam Harvard ili Oxford pomoći onda je lako rješiti problem. REZULTAT samo molim!

New Report

Close