Karamarko: presuda Čačiću je hipoteka za rad vlade

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2012. u 15:05

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da presuda prvom potpredsjedniku vlade Radimiru Čačiću predstavlja hipoteku za rad vlade, jer će ona i dalje živjeti u sjeni tog slučaja obzirom da se nastavlja žalbeni proces vezan uz taj slučaj.

“Nije dobro, a mi smo pozvali premijera Zorana Milanovića da postupi odlučno i principijelno te svojoj vladi omogući da funkcionira u miru, oslobođena tog slučaja i postupka”, kazao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sastanka Središnjeg odbora Zajednice žena “Katarina Zrinski”.
Upitan znači li to da bi Čačić trebao dati ostavku, Karamarko je odgovorio da bi to bilo moralno i svrhovito u odnosu prema hrvatskoj javnosti i vladi.

Na pitanje zašto u ovom slučaju ne vrijedi visoko podignuta ljestvica kao u slučaju bivše ministrice Mirele Holy, predsjednik HDZ-a smatra da Milanović ide iz kontradikcije u kontradikciju te se mora dogovoriti koji je princip i kako će ga poštivati u svom radu.

“Ovo baca vrlo ružnu sliku na vladu, odlučnost i principe koje premijer Milanović zastupa”, rekao je.

Na pitanje kako komentira Milanovićeve izjave vezane uz pravosuđe Karamarko je kazao da se o pitanjima pravosuđa i sudskim temama ne može loptati.

Pozvao je na ozbiljnost i da se u tom slučaju ne dopusti ishitrenost u izjavama. “Milanović vodi vladu i trebao bi biti umjereniji i razboritiji”, kazao je. Upitan bi li odlazak Čačića iz vlade doveo u pitanje i cijelu koaliciju, Karamarko je rekao da stanje u koaliciji nije sjajno te što god značio odlazak Čačića, premijer i vlada trebaju preuzeti odgovornost i biti na razini svoje zadaće ako to mogu.

“Ako ne mogu, onda se zna što se dalje događa”, kazao je Karamarko.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

ako nam je Karamarko nada za spas jao si ga nama. Osnova njegova plana je valjda pohapsiti preostale partizane koji su blizu stotke.

Vi , gospodo iz H D Z -A , imate takvu HIPOTEKU I KRIMINALNU BIOGRAFIJU cijele stranke- da rađanje
SUPERNOVE nakon propasti planeta – u dalekoj budućnosti- neće izbrisati posljedice nemara, neznanja
i lošeg upravljanja……………
Pravi ste se javili ..!!!

New Report

Close