Trećina PR-ovaca u BiH dolazi iz novinarstva

Autor: Poslovni dnevnik , 13. lipanj 2013. u 22:00
Ispitanici kažu da i dalje najviše surađuju s dnevnim novinama, a od novijih komunikacijskih kanala najviše koriste službene web stranice

Ispitanici kažu da i dalje najviše surađuju s dnevnim novinama, a od novijih komunikacijskih kanala najviše koriste službene web stranice.

Agencija PRIME Communications provela je istraživanje o stanju struke odnosa s javnošću u Bosni i Hercegovini, a u kojem je sudjelovalo 115 praktičara odnosa s javnošću.

Rezultati istraživanja pokazali su da 63,5 % ispitanika ima više od pet godina iskustva u ovom poslu, a da je 36,5 % njih prije toga radilo u novinarstvu. "Realizirali smo treće istraživanje s PR praktičarima kako bi imali pregled što se sve promijenilo u posljednjim godinama, u kojem pravcu se struka u Bosni i Hercegovini razvija te s kojim se izazovima susrećemo u praksi. Kada postanemo svjesni gdje se trenutno nalazimo, možemo dobiti i jasniju viziju u kojem pravcu struka treba ići kako bi bila priznata kao strateška funkcija u svojim organizacijama", istakla je Lejla Brčaninović, PR direktorica agencije PRIME Communications. Ispitanici kažu da i dalje najviše surađuju s dnevnim novinama, a od novijih komunikacijskih kanala najviše koriste službene web stranice.

Komentirajte prvi

New Report

Close