“Pravi lider treba biti pošten i iskren, do rezultata dolazi poštujući članove tima”

Autor: Marta Duić , 03. lipanj 2018. u 22:01
Mirta Fraisman Čobanov, direktorica i voditeljica Partus akademije

Ove godine naglasak je na vođenju timova koji će kroz prezentacije otkriti tajne svojeg uspjeha.

Druga edukativno-poslovna konferencija Umijeće vođenja timova u organizaciji Partus akademije održava se 7. lipnja u Kongresnom centru Forum u Zagrebu. Mirta Fraisman Čobanov, direktorica i voditeljica Partus akademije, u razgovoru za Poslovni dnevnik govori o ciljevima konferencije, koje su novosti i kakva su očekivanja od ovogodišnjeg izdanja. Osvrnula se i na kvalitete koje uspješni lideri danas imaju te najavila ključna predavanja koja će pokazati uspješne primjere iz poslovnih praksi, svijeta sporta i glazbe. 

Koji je cilj konferencije?
Cilj konferencije je osvijestiti važnost i ulogu uspješnog vođenja timova u ostvarenju vrhunskih rezultata te odgovornost svakog pojedinog člana tima za uspjeh. Također, jedan od ciljeva konferencije je inspirirati i motivirati sve sudionike na postizanje vrhunskih rezultata. Sudionici konferencije će osim inspiracije imati priliku naučiti najnovije tehnike i alate vođenja te se upoznati s uspješnim praksama vođenja i rada u timu, koje će podijeliti članovi timova kompanija koje su u proteklom razdoblju ostvarile vrhunske rezultate.

Možete li povući usporedbu s lanjskom konferencijom?
Za razliku od prošlogodišnje konferencije, u kojoj je naglasak bio na osobnom vođenju, gdje su uspješni lideri predstavljali svoje osobne tajne uspjeha, ove godine naglasak je na vođenju timova. Konferencija kao i prošle godine ima humanitarni karakter, gdje ćemo nastojati skupiti novac za Udrugu Crveni Nosovi, naše klaunove doktore, koji već godinama pomažu teško oboljeloj djeci u borbi protiv bolesti.

Koje su novosti?
Osim kratkih izlaganja lidera, iz svijeta biznisa predstavit će nam se kompletni timovi koji će kroz jedinstvene prezentacije prepune zanimljivih primjera i audiovizualnih elemenata predstaviti tajne svoga uspjeha. Imat ćemo priliku prvi put ugostiti i virtualni tim Logitecha, koji će se spojiti putem najmodernijih tehnologija i opisati budućnost funkcioniranja virtualnih timova.                     

Koja su predavanja ključna i zašto?
Teško je izdvojiti ključna izlaganja, budući da je svako pd njih posebno, kreativno i donosi pregršt zanimljivosti, ideja i noviteta. Na konferenciji govore naš najtrofejniji košarkaški trener Mirko Novosel, sjajni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, vrhunski voditelji timova iz tvrtki drogeriemarkt, Philip Morris, Logitech i Abbott Laboratories, izniman Husein Hasanefendić Hus iz Parnog Valjka, članovi benda Psihomodo Pop, paraolimpijka Anđela Mužinić i njena trenerica Mirela Šokoronja i genijalna ekipa Crvenih nosova.

Iz vaše perspektive, koje kvalitete mora imati uspješni lider?
Uspješan lider treba njegovati integritet, poštenje i iskrenost. Treba znati uspješno rješavati probleme i donositi odluke. Treba imati veliku količinu energije i biti proaktivan, ali i zadržati pozitivan i pobjednički stav, što podrazumijeva i određenu dozu samopouzdanja i samosvijesti. Treba biti posvećen i predan viziji i ciljevima koje teži ostvariti, biti izvrstan komunikator, pregovarač i motivator. Treba prije svega biti čovjek. Naravno, teško je pronaći sve ovo u jednoj osobi, no ono što možemo jest težiti učenju i izvrsnosti i nastojati svaki dan biti bolji. 

Koliko je u vođenju uspješnih timova ključno voditi računa i o međuljudskim odnosima u timu?
Bez kvalitetnih međuljudskih odnosa nema dugoročno uspješnih rezultata. To je upravo i jedna od tema kojom ćemo se baviti. Kako ostvariti vrhunske rezultate, a pri tome zadržati kvalitetne međuljudske odnose. Kako biti izvrsni i zadržati empatiju i ljudskost, u pravom smislu te riječi.

Koje su brojke obilježile prošlogodišnju konferenciju?
Prošle godine imali smo prepunu dvoranu kapaciteta 120 ljudi od početka do kraja konferencije. Zbog velikog interesa, gdje se tražila karta više, ove godine konferenciju održavamo u Kongresnom centru Forum, koji ima kapaciteta ugostiti 200-tinjak gostiju. Na organizaciji konferencije radi desetak ljudi, a što se gostiju tiče imamo pet predavača i  šest timova. Sudionike očekuju nagrade i iznenađenja. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close