Ovako izgleda jutarnja rutina okorjelih hrvatskih PR-ovaca

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 27. veljača 2013. u 20:30
Zinka Bardić i Zoran Milanović, arhivska fotografija (Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Gotovo svi priznaju da kraj jastuka drže (bar jedan) pametni telefon. Prvo što pročitaju su mailovi. Većina ujutro brusi pregovaračke vještine – s djecom. kava im je najbolji prijatelj…

Gotovo svi priznaju da kraj jastuka drže (bar jedan) pametni telefon. Prvo što pročitaju su mailovi. Većina ujutro brusi pregovaračke vještine – s djecom. kava im je najbolji prijatelj…

Marina Čulić Fischer, dialog komunikacije

Što okorjela PR-ovka napravi kada se probudi? Sram me je priznati, ali posegnem za pametnim telefonom i provjerim mailove, vijesti i novosti na facebooku. Vrlo često to napravim i prije negoli se ustanem iz kreveta! A radim to zato što se uvijek može dogoditi nešto značajno za mog klijenta, nešto što zahtijeva hitnu reakciju ili konzultaciju. Winston Churchill je rekao da petkom nema vremena za krizu, ali kada se bavite PR-om, uvijek na to morate biti spremni i – da, istina je, krize se baš najčešće događaju upravo kada ih ne očekujete, petkom navečer, u subotu ujutro, za vrijeme vašeg godišnjeg odmora. To ih i definira kao krize – situacije koje vas iznenade. Koliko god smo umreženi i imamo mogućnost brzo reagirati, još brže se loše vijesti šire, i zato uvijek moramo biti spremni – po mogućnosti i prije buđenja 🙂

Mario Dukarić, agencija Media Val

Vodeći se izrekom kako se po jutru dan poznaje nastojim već pred odlazak na posao kvalitetno organizirati dan i obveze. U tom smislu su mi elektronička pošta, kalendar i programi poput Evernotea, prvi koje pokrećem na telefonu. Moram priznati da je u posljednje vrijeme ritual pijenja kave i čekanja jutarnjih vijesti na televiziji u većoj mjeri zamijenio twitter koji mi pruža brze, kratke, ali i meni prilagođene izvore informacija. I vrijeme provedeno u automobilu nastojim što bolje iskoristiti slušajući razne podcast sadržaje informativnih ili edukativnih kanala na koje sam pretplaćen.

Robert Škunca, Grayling

Kako bi rekli naši stari, po jutru se dan poznaje. Upravo zato već od samoga jutra želim u potpunosti iskoristiti dan pred sobom. Nakon što ugasim budilicu na smartphoneu, uključim radio. To je prva stvar koju napravim kada se probudim jer nema ničeg boljeg od dobre glazbe za uspješan početak dana, a s jutarnjim vijestima sam u toku s najnovijim informacijama.

Krešimir Dominić, Ping Pong dvosmjerne komunikacije

Svakog me jutra, točno u šest, probudi moja Nokia Lumia 900. Čim ugasim alarm, još trljajući oči, znatiželjno provjeravam poslovni email, privatni email, sms, što je novo na društvenim mrežama, Viber… Valja se i umiti, a nakon što to učinim i napokon zapravo progledam na telefonu otvorim People What’s new feed i (po prvi puta u danu) pregledavam Twitter i Facebook timeline te odmah odgovorim na poruke ili retvitam neki zanimljivi status. Nakon trčanja se uz doručak “prebacujem” na iPad na kojem uz društvene mreže pregledam novinske portale, preletim newslettere i skeniram pressclipping za svakog klijenta. Čim dođem u ured Foursquaream se putem Nokije (ne dam da mi otmu Abrakadabrin Mayorship!) i sjedam za računalo gdje se hvatam u koštac s emailovima, zadacima, kalendarskim zapisima i RSS feedovima. Microsoftov Outlook okosnica je poslovne prepiske i planiranja obaveza i sinkroniziram ga na laptopu, tabletu i telefonu – bez toga bih bio izgubljen.

Danijela Trbović, Erste&Steierm. Bank

Moje idealno jutro započinje barem dva sata prije nego što moram izaći iz kuće. Lagana glazba, razbuđivanje uz jogu, zdravi doručak uz čitanje novina… To idealno jutro još nisam uspjela realizirati! Zapravo moje jutro izgleda sasvim drugačije. Nakon buđenja, koje mojim četverogodišnjim blizancima nije uvijek lako, doručkujemo dok ja pregledavam clipping. Zatim se brzo oblačimo, izaberemo igračke za vrtić, sjedamo u auto. Na putu do vrtića pregledavam mailove, slušam vijesti na radiju, a u slučaju gužve uspijem i popraviti šminku. Kako se po jutru dan poznaje, na posao dolazim sa smiješkom jer znam da me očekuje još jedan zanimljiv dan! 

Ana Smoljo Josić, Hauska&Partner

Budući da sam jutarnji tip, tijekom radnog tjedna dan započinjem u 6 sati kada uključim Blackberry i provjerim što me čeka na e-mailu. Zatim slijedi jutarnja rutina koja se sastoji od vježbanja pregovaračkih vještina s mojim trogodišnjim sinom koji najčešće ne želi ustati iz kreveta i spremanja za odlazak na posao. U ured dolazim oko 7.30 te uz jutarnju kavu odgovaram na mailove i pročitam vijesti na ključnim portalima i društvenim mrežama.

Ankica Mamić, IM&C agencija

Nakon uobičajenih jutarnjih rituala, pregledam svoj radni raspored i dok ispijam kavu, slažem mentalnu mapu aktivnosti koje me očekuju. Slijedi onaj teži dio posla: što odjenuti? Kako posao kojim se bavim, s jedne strane zahtijeva visoku mobilnost, a s druge, iz poštovanja prema klijentima, izrazito poslovno odijevanje, to je prva odluka u danu unutar koje pronalazim ravnotežu. Traženje ravnoteže za mene osobno i inače je najizazovnije načelo odlučivanja jer se stvari događaju upravo u ekstremima, a prostor u kojem živim i radim vrlo je često obojen upravo u crno i bijelo. Traženje finih niti, kolorita potrebnih za ispravne odluke i upravljanje komunikacijom stoga započinje nakon buđenja i nastavlja se u danu prateći svakodnevne izazove.

Zinka Bardić, Madison Consulting

Primim mobitel da ugasim zvono, provjerim mailove i pregledam vijesti po portalima. Prva izdanja novina od toga dana sam već pročitala večer prije:)

Mladenka Dubravac, PBZ Card

Voljela bih da mogu spavati do pred sam odlazak na posao ali moja stvarnost, eufemistički rečeno, se malo razlikuje. Prva stvar koju napravim kad ustanem je pripremanje bočica s mlijekom i pahuljicama za stariju i mlađu kćer, koje one još u snu popiju, ne bi li njihovo buđenje odgodila za vrijednih 15-ak minuta a sebi “prišparala“ vremena da se na miru spremim za posao. Slijedi jutarnja kava i nešto na brzinu za prigristi, te zajedno sa suprugom, vođenje u vrtić. Kada čujem prve riječi vezane uz gospodarska, poslovna, politička i druga događanja, obično je to kombinacija kratkih vijesti na nekoliko radijskih postaja u automobilu  te pregledavanje vijesti i mailova na iPhoneu.

Dražena Lejo, Maksima komunikacije

S obzirom da me bude dva mobilna uređaja, onda su oni i prvo što mi je pri ruci. Pregledam ima li što hitno, od poruka i poziva, do mailova. Ako ne pretjeram sa ‘snoozanjem’, pa mi ostane dovoljno vremena za buđenje bez strke, bacim pogled i na portale ili na Facebook. Imam nekoliko omiljenih profila na Facebooku, prijatelja s puno duha, pa ih nastojim posjetiti ujutro jer me uvijek nasmiju i vrate mi energiju. Kako nisam jutarnji tip, obično jurim nekud dalje i jako se obradujem ljudima koji mi ponude prvu kavu ujutro. Valjda mi na čelu piše da mi treba.

Igor Vukasović, Hypo Alpe-Adria-Bank 

Nakon što budilica ‘udavi’ (koliko najdraža pjesma zvuči iritantno u 6:30!), prvo na listi prioriteta je povirit kćer u nadi da ću se jednom iznenadit kako je ostala pod pokrivačem, odnosno da on opet nije završio u kutu krevetića. Slijedi pregled mailova na BlackBerryju te u dnevnom boravku palim TV. Nakon desetak minuta na red dolazi obiteljsko buđenje i spremanje kod kojeg se zaklinjem da ću u idućem stanu imati dvije kupaone. Potom slijedi razvažanje i dolazak u ured, gdje prvo pregledam clipping i rasporeda sastanaka, što je popraćeno doručkom u kafiću kraj ureda gdje konobari znaju moju jutarnju rutinu (kava i tost) – biti dosadno predvidljiv ima i prednosti. Nakon pola sata uz novine radni dan može započeti…”.

Komentirajte prvi

New Report

Close