Akcija Eko-paket pridobiva nove poklonike

Autor: Lucija Špiljak , 24. siječanj 2019. u 21:59
Glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica promovira ciljeve Tetrapaka

Sve eko škole i vrtići još uvijek se mogu prijaviti putem službene mail adrese Eko-paketa.

"Došlo je vrijeme kada više nismo samo potrošači i možemo utjecati na razmjenu, popravak ili ponovnu proizvodnju proizvoda", ističe Dragan Rajković, direktor kružne ekonomije za Europu i središnju Aziju u kompaniji Tetra Pak, koja u suradnji s Udrugom Lijepa Naša osmu godinu zaredom provodi Eko-paket, edukativni projekt za eko škole i vrtiće.

Ulaganje u društveno odgovorne projekte, odgovorno ponašanje prema prirodi, važnost odvojenog prikupljanja otpada te recikliranje upotrijebljene Tetra Pak ambalaže njihov su prioritet i sastavni dio održivosti posla. Dugovječnost projekta Eko-paket dokazuje da je kontinuirana edukacija najbolji način za promjenu starih navika i usvajanje novih znanja, poručuju iz kompanije. Naime, više od 43.000 djece iz cijele Hrvatske imalo je priliku naučiti razvrstavati otpad i reciklirati. 

"Tetra Pak čvrsto vjeruje kako se zahvaljujući edukaciji mogu promijeniti stare navike, ali i podučiti djecu o važnosti brige za okoliš. Živimo u svijetu gdje se kupuje novo, postojeće se odbacuje, a otpad se gomila i stvara savršene temelje za urušavanje prirodne harmonije resursa i života. Eko-paket se vodi upravo tim načelima i uči djecu kako od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže mogu sami napraviti koristan predmet. Vrlo smo zadovoljni što ovaj projekt ima izvrsne rezultate i što je postao tradicija u eko školama i vrtićima u cijeloj Hrvatskoj", istaknuo je Dragan Rajković.

Osim edukativne uloge, Eko-paket je i natječaj u sklopu kojeg eko škole i vrtići mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade te kupovinom opreme uljepšati prostore u kojima djeca svakodnevno provode svoje vrijeme. U kompaniji su dosad zaprimili više od 100 prijava. Sve eko škole i vrtići još uvijek se mogu prijaviti putem službene mail adrese Eko-paketa, a više informacija nalazi se na njihovoj službenoj mrežnoj i Facebook stranici.

Komentirajte prvi

New Report

Close