Vjerovnici prihvatili Plan restrukturiranja Borova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. ožujak 2014. u 14:10
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Uprava namjerava proizvodnju tvrtke učiniti profitabilnom vraćajući se proizvodnji kožne i gumene obuće kao svojoj osnovnoj djelatnosti.

Na završnom ročištu koje je održano krajem veljače vjerovnici vukovarske tvrtke Borovo d.d. prihvatili su Plan financijskog i operativnog restruktuiranja tvrtke. Odluka je donesena sa više od potrebne dvije trećine glasova s čime su i podržali predstečajnu nagodbu najvećeg hrvatskog proizvođača obuće.

Iz Borova najavljuju da pored financijskog sada slijedi i operativno restrukturiranje tvrtke u kojem Uprava namjerava proizvodnju tvrtke učiniti profitabilnom vraćajući se proizvodnji kožne i gumene obuće kao svojoj osnovnoj djelatnosti. To znači i da se za sve ostale djelatnosti tvrtke, poput Tehničkog servisa, Gumeno tehničke robe i uslužnih djelatnosti, a koje su sve poslovale kao dijelovi poslovanja Borova, traže strateški partneri za preuzimanje.

"Predstečajna nagodba fokusirana je na jedan ključni cilj, a to je očuvanje onoga što je najvrjednije za Društvo – zaštita brendova i ljudi koji ih proizvode i zadržavanje radnih mjesta", navode iz Borova. Ova tvrtka je u proces predstečajne nagodbe ušla sa oko 900 zaposlenih sa dugovanjem od oko 160 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close