Velika promjena u vlasničkoj strukturi Viktora Lenca

Autor: Suzana Varošanec , 16. svibanj 2018. u 15:36
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Prema obavijesti Viktor Lenca objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, Palumbo grupa je zahvaljujući transakcijama provedenima u proteklih 10-ak dana postala imatelj 14,04 posto udjela u Lencu.

Velika promjena u vlasničkoj strukturi Viktora Lenca: ovih dana na treće mjesto top liste dioničara izbila je brodograđevna grupacija iz Napulja – Palumbo grupa, koja u svom portfelju objedinjuje čak sedam brodogradilišta na Mediteranu i istočnom Atlantiku, dok ukupno zapošljava nešto manje od tisuću radnika uključujući i one koji rade na njenim projektima posredstvom kooperanata.

Naime, prema obavijesti Viktor Lenca objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, Palumbo grupa je zahvaljujući transakcijama provedenima u proteklih 10-ak dana postala imatelj 14,04 posto udjela u Lencu.
Pojedinačno gledajući najveće udjele, i to ukupno i više od 70% u Lencu donedavno su držali pulski Uljanik te Tankerska plovidba iz Zadra. U skladu s najavama koje su vezane uz plan prodaje udjela u Lencu, tako je Uljanikovih 4,5% dionica, kao i udjel od oko 9% Tankerske plovidbe, preko ovlaštenog brokera društva Interkapital Vrijednosni papiri koje je angažirao Palumbo, prešlo u vlasništvo napuljske brodograđevne kompanije.
Obavijest o prelasku praga glasačkih prava u skladu s a Zakonom o tržištu kapitala, remontnom brodogradilištu u Martinšćici stigla je iz odvjetničkog ureda Stanić i partneri iz Rijeke.

Prema zadnjim informacijama zadarski brodar drži 27,04% Lenca, Uljanik 25,16%, te slijedi skrbnički račun Interkapitala u ime i za račun, kako je potvrđeno, Palumbo grupe. Podsjetimo, svojedobno je iz Napulja stiglo i pismo namjere za sudjelovanje u procesu restrukturiranja Uljanika iza kojeg nisu uslijedile konkretne aktivnosti. 

Više pročitajte u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika od četvrtka 17. svibnja

Komentari (1)
Pogledajte sve

Iz članka objavljenog na internetu.

Palumbo Malta Shipyard CEO Antonio Palumbo has been arrested by the Sicilian authorities in connection with the illegal dumping of chemicals.

Mr Palumbo, 63, and his son Raffaele, 38, both from Naples, were taken into custody yesterday by the Sicilian environmental authorities, along with another four people from Messina and Trieste.

The two were released on bail. They are charged with conspiracy to commit environmental crimes in Messina and destroying and suppressing public documents.

New Report

Close