Terme Olimia i Tuhelj otvorili predstavništvo u Rusiji

Autor: Marija Crnjak , 11. lipanj 2014. u 12:30
Hotel Well, Terme Tuhelj. Press photo

Odlučili smo se na pionirske korake u prezentaciji hrvatskog i slovenskog kontinentalnog turizma, poručuju iz Tuhelja.

U Termama Tuhelj u prvih pet mjeseca 2014. godine ostvareno je 33.620 noćenja što je 44 posto više nego u istom periodu prošle godine, istaknuli su na konferenciji novinare predstavnici tvrtke.

"Nastavak je to pozitivnog trenda i rezultat aktivnog nastupa na stranim tržištima, a što smo započeli u prošloj godini. U cijeloj 2013.g. ostvarili smo porast od čak 72% stranih noćenja u odnosu na prethodnu godinu te istu završili s više od 50% stranih noćenja u ukupnoj strukturi, a što je rezultiralo i promjenom strukture posjećenosti Krapinsko-zagorske županije. Najveći porast ostvaren je s gostima s tržištaNjemačke, Austrije, Slovenije i Italije. Svjesni važnosti izlaska na uvijek nova tržišta, opredijelivši se za pionirske korake u prezentaciji hrvatskog i slovenskog kontinentalnog turizma te shvativši potencijal ruskog tržišta, odlučili smo se za još jedan proaktivan korak i otvorili Predstavništvo Terma Olimia i Terma Tuhelj u Rusiji, poručuju iz Tuhelja. 

U prvih 5 mjeseci 2014.g. Terme Tuhelj ugostile su 42.796 kupača, što je 6% više nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupan prihod Terma Tuhelj u prvih 5 mjeseci 2014. godine iznosi 10,9 milijuna kuna, što je 24% više nego u istom periodu 2013. godine. U Termama Olimia u prvih pet mjeseci 2014. godine ostvareno je 68.000 komercijalnih noćenja, što je 1,5 % više nego u istom periodu 2013. godine i to zahvaljujući stranim tržištima, gdje je broj noćenja bio 4 % veći nego prošle godine. Najveći pomak bilježi se na austrijskom i njemačkom tržištu. Terme Olimia ugostile su i 45.534 komercijalna kupača, što je za 5% više nego prošle godine. 

Ukupan prihod Terma Olimia u prvih 5 mjeseci 2014. godine iznosi 6,2 milijua eura, što je 2 % više nego u istom periodu 2013. godine.

Nakon pripreme svih pravnih postupaka i dokumenata koji su potrebni u Ruskoj federaciji za otvaranje predstavništva, u drugoj polovici protekle godine počelo je s radom novo Predstavništvo Terma Olimia u Moskvi. Glavni ciljevi predstavništva su povećanja prepoznatljivosti Terma Olimia i Terma Tuhelj u Rusiji, širenja mreže turoperatora, osiguravajućih društava, klinika i svih drugih, koji prodaju/posreduju usluge TO i TT i povećanje njihove zainteresiranosti za suradnju, te promidžba usluga putem promocijskih akcija u okviru promocija u organizaciji predstavništva Slovenije i Hrvatske u Moskvi i općenito u Rusiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close