Šef Laškog vjeruje da će prodaja Mercatorovih dionica biti obavljena do travnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. kolovoz 2013. u 16:57
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Zorko vjeruje da će do travnja 2014. biti zaključen postupak vezan za prodaju dionica Mercatora Agrokoru.

Direktor slovenske Pivovarne Laško (PL) Dušan Zorko vjeruje da će do travnja iduće godine, do kada skupina s bankama ima reprogramiran dug, biti zaključen i postupak vezan na prodaju dionica Mercatora koncernu Agrokor.

Govoreći u ponedjeljak u Laškom o rezultatima poslovanja skupine i dogovoru o reprogramu koji je ona nedavno postigla s bankama vjerovnicima, Zorko je rekao da očekuje da će se prodajni postupak vezan uz Mercator završiti do travnja iduće godine.

Tada bi i PL svojih skoro 24 posto dionica Mercatora prenijela na klirinško-depozitarno društvo, te onda prema ugovoru s Agrokorom za njih primila 105 milijuna eura, što bi joj omogućilo da smanji dug prema bankama, kako je i predviđeno ugovorom o reprogramu.

Zorko je naglasio da Pivovarna Laško dobro posluje, ali da prema reprogramu s bankama do travnja iduće godine mora otplatiti 8,7 milijuna eura glavnice i kamata, no njeno trenutačno zaduženje iznosi 350 milijuna eura, pa se mora razduživati, a to najviše može postići utrškom od Mercatorovih dionica.

Agrokor je 14. lipnja s vlasničkim konzorcijem od 12 prodavatelja, među kojima su najveći PL i Nova Ljubljanska banka (NLKB), potpisao ugovor o kupnji 53,12 posto dionica Mercatora, po cijeni od 120 eura za dionicu, s namjerom da kasnije dade ponudu za preuzimanje svih dionica po istoj cijeni.

Zorko je potvrdio da će PL u rujnu započeti s postupkom prikupljanja ponuda zainteresiranih za kupnju Radenske, najvećeg slovenskog proizvođača izvorskih mineralnih voda, a obnovit će i postupke vezane uz pokušaj prodaje medijskih kuća "Delo" i "Večer".

Komentirajte prvi

New Report

Close