Početak proizvodne aktivnosti tvrtke Carel Adriatic

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2015. u 09:28
Foto: Grad Labin

Trenutno se radi na sklapanju četiri proizvoda, ali će već početkom idućeg mjeseca biti usvojen cjelokupni proces proizvodnje uz dodatna zapošljavanja radnika.

Devet mjeseci od prvog predstavljanja tvrtke Carel Adriatic te u međuvremenu uspješno okončanog  postupka preuzimanja poslovnih prostorija od tvrtke Benetton s kojom su 25. rujna 2015. godine potpisali kupoprodajni ugovor, danas je u prostorijama Grada Labina održana zajednička konferencija za medije gradonačelnika Grada Labina Tulia Demetlike i menađmenta Carela  na kojoj je rečeno da su prvi djelatnici započeli sa radom.

Tvrtka trenutno ima trinaest zaposlenih radnika koji su završili potrebnu  edukaciju u centrali Carela u Padovi, te se u labinskom pogonu započelo s prvom fazom usvajanja proizvodnje. 

Trenutno se radi na sklapanju četiri proizvoda, ali će već početkom idućeg mjeseca biti usvojen cjelokupni proces proizvodnje uz dodatna zapošljavanja radnika.  

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika izrazio je zadovoljstvo pozitivnim kretanjima na polju gospodarstva u Poduzetničkoj zoni Vinež i novim zapošljavanjem u  Carelu, ali je ujedno najavio i nove investicije u pogon za proizvodnju prešane plastike gdje se očekuje zapošljavanje tridesetak radnika. Izrazio je i vjeru da će tvrtka Carel Adriatic uspjeti maksimalno koristiti poticaje i subvencije Ministarstva gospodarstva.

Carel je tvrtka koja se bavi proizvodnjom elektroničkih proizvoda i instrumenata koji se koriste pri ugradnji i kontroli sistema za grijanje  i hlađenje, sustava koji kontroliraju uštede energije te specijalizirane armature za javnu rasvjetu. Posjeduje tri pogona u Italiji te pogone imaju u Kini, Brazilu i Sjedinjenim Američkim Državama a od sada i u Hrvatskoj. U njima zapošljavaju ukupno 1.100 radnika. Današnjoj konferenciji za medije uz vlasnike Carela Luigia Rossia Luciani i Luigia Nalini, nazočili su i Francesco Nalini, generalni direktor, Luca Buia, direktor investicija, Alberto Fasolo, voditelj pogona Labin i Giuseppe Viscovich, direktor financija.

Gospodin Luigi Rossi Luciani naglasio je kako su zadovoljni što su svoje poslovne zadatke ostvarili prema najavama, te najavio da će do kraja 2017. godine ova labinska tvornica zapošljavati oko 150 radnika. U tom razdoblju planiraju investirati u opremu i nove tehnologije labinskog pogona oko 5 milijuna eura.  Ujedno se zahvalio gradonačelniku  i gradskoj upravi na susretljivosti, koja je bila prijeko potrebna za otvaranje pogona u Labinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close