IKEA povlači dječju ljuljačku zbog opasnosti od ozljeda

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2014. u 11:50
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GUNGGUNG ljuljačka prodaje se na svim IKEA tržištima od 3. ožujka 2014.

IKEA poziva kupce koji imaju GUNGGUNG ljuljačku da je odmah demontiraju i vrate u bilo koju robnu kuću IKEA gdje će dobiti puni povrat novca, priopćeno je iz kompanije.

Prijavljeni su slučajevi koji ukazuju na to da ovjesi armature GUNGGUNG ljuljačke ne odgovaraju IKEA standardima kvalitete i mogu uzrokovati opasne ozljede.

"Naši su proizvodi namijenjeni poticanju dječje kreativnosti i prirodne potrebe za igrom uz tjelesni razvoj. Dok se igraju, djeca ne razmišljaju o sigurnosti i zato mi o tome vodimo računa već u fazi dizajna proizvoda. Mi u tvrtki IKEA želimo prodavati isključivo proizvode koje bismo i sami dali našoj djeci. Unatoč tome što svi naši proizvodi podliježu opsežnoj analizi i testiranju u skladu s važećim standardima i propisima, ponekad se dogodi pogreška. GUNGGUNG dječju ljuljačku povlačimo kako bismo izbjegli moguće ozljede", naglasila je Cindy Andersen, voditeljica odjela Dječja IKEA.

GUNGGUNG ljuljačka prodaje se na svim IKEA tržištima od 3. ožujka 2014., a u Hrvatskoj su prodane ukupno tri, navodi se u priopćenju. GUNGGUNG ljuljačku kupci mogu vratiti u robne kuće IKEA i dobiti puni povrat novca. Za puni povrat novca nije potreban dokaz o kupovini (račun). 
 


Press foto

Komentirajte prvi

New Report

Close