Finance: Agrokor postigao dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2014. u 11:23
Ivica Todorić, čelnik Agrokora (Robert Anic/PIXSELL)

Koncern Agrokor postigao je nakon višetjednih pregovora dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora, objavio je slovenski list.

Koncern Agrokor postigao je nakon višetjednih pregovora dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora o reprogramu kredita prilikom preuzimanja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, objavio je u četvrtak slovenski poslovni list "Finance".

Na dogovor su, tvrde "Finance" koje se pozivaju na više izvora bliskim pregovorima, pristale i dvije austrijske banke, Erste bank i Raiffeisen banka, a one su do sada imale najtvrđe pozicije u pregovorima. Time opet postaje izgledno da će do realizacije lani sklopljenog kupoprodajnog ugovora Mercatora i većinskih vlasnika Mercatorovih dionica i doći, navodi list, dodajući da dogovor još treba i formalno potpisati.

Kupoprodajni ugovor Agrokora i većinskih vlasnika 53,34 posto Mercatorovih dionica sklopljen prošle godine istječe 31. ožujka, a produženi rok do kojega se treba potpisati ugovor s bankama o restrukturiranju Mercatorovih dugova produžen je nedavno do kraja ovog mjeseca.

Izvorni kupoprodajni ugovor predviđa cijenu dionice od 120 eura, a Agrokor je krajem prošle godine, zbog zahtjeva banaka da pri preuzimanju dokapitalizira Mercator i vrati dio dospjelih Mercatorovih dugova bankama, cijenu postavio na 80 eura, o čemu se još pregovara.

Komentari (8)
Pogledajte sve

je, ali i takva pregažena ima jači standard od nas. eto – toliko smo pokradeni u ovih proteklih 60 godina. razlog: oni ipak manje kradu nego naši, u prilog tome govori statistika. mi imamo more, planine, imali smo jaču proizvodnju a oni bogatiji. dakle – manje kradu. to je recept uspjeha. a sad je i njima došlo na naplatu zabranjivanje stranih investicija. osveta banaka je na djelu.

jel ti to stvarno pitaš ili zezaš?

zlovenija je pregažena kao plitak potok.


Njima je bitan jedino Mercator al.očito su dubioze prevelike. Tako im svejedno za proizvodne firme. Argeta se radi tamo,zaposleni su njihovi a Atlantic samo utrpa u kamione i prodaje po Hrvatskoj. Kakva je to šteta za Sloveniju i korist Hrvatskoj osim Tedeschom?

pa tko normalana bi jos uvije kkupio bilo sto od Todo koncerna….ta on sve svoje tvrtke zalaze za kredite kako mu se prohtje a da ne pricam kada zazeli nesto prodati.

AKO se sklopi posao bit će to velika pozitiva za sve firme koncerna Agrokor i za RH! no po suzdržanoj reakciji na dionicama npr. Belja jasno je da su ljudi i dalje skeptični oko cijele priče i čekaju da se služben objavi da li je dogovor konačno postignut ili se odustalo

New Report

Close