Vlasnik Belišća kupio grčko poslovanje grupe Cukurova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. listopad 2015. u 12:27
Arhivska fotografija: Marko Jurinec / Pixsell

Grčko poslovanje s ambalažom od valovitog kartona uključuje tri proizvodna pogona.

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik hrvatske grupe Belišće, objavio je u srijedu da je od turske Cukurova grupe kupio grčko poslovanje s kartonskom ambalažom u sklopu strategije širenja u jugoistočnoj Europi.

Grčko poslovanje s ambalažom od valovitog kartona uključuje tri proizvodna pogona a godišnje ostvaruje promet od 80 milijuna eura. Snažno su fokusirani na sektor robe široke potrošnje, navodi se u priopćenju DS Smitha.

"(Poslovanje) dodatno jača i nadopunjava našu odnedavno pojačanu prisutnost u rastućoj regiji jugoistočne Europe", naglašava izvršni direktor britanske kompanije Miles Roberts.

DS Smith će pak grupi Cukrova prodati svoj manjinski udio u njezinom poslovanju s valovitim kartonom i pakiranjem u Turskoj, inače vlasniku kupljenog grčkog poslovanja. 

"Pouzdano se očekuje da će transakcija u roku o tri godine osigurati ostvarenje zacrtanih srednjoročnih financijskih ciljeva grupe", dodaje se u priopćenju britanske kompanije.

Ove je godine DS Smith postao vlasnik grupe Belišće u sklopu akvizicije austrijskog Duropacka, a od prošle godine vlasnici su i proizvođača plastične ambalaže Kaplast sa sjedištem u Vojniću.

Komentirajte prvi

New Report

Close