Projekt OXY nije JPP

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2008. u 06:30

U Poslovnom dnevniku broj 1015 (petak/subota, 7/8. ožujka 2008.) objavljen je članak pod naslovom “Poliklinika OXY otvara četvrtu podružnicu”. U članku je objavljen niz neistinitih tvrdnji.

1. Vlasnik Poliklinike OXY i OXY d.o.o. ne zove se Radovan, već Rade Vađunec.
2. Vađunec nije “kupio preostala postrojenja barokomore na Katarini”. Bivša vojarna na Katarini je nakon odlaska HV-a gotovo u potpunosti devastirana, kao i cijeli taj vojni kompleks. Još je u vojnom vlasništvu s tendencijom predaje Gradu Puli, te dakle nije mogla biti predmetom privatizacije, jednako kao što ni oprema nije u vezi s Poliklinikom OXY.
3. U našem projektu nije riječ o javno-privatnom partnerstvu. Radi se o potpuno privatnom projektu u prostorima komercijalno unajmljenim.
4. Ne postoji ništa što se zove hiperbolična oksigenacija, već se radi o hiperbaričnoj oksigenaciji. Doista je ogromna razlika u smislu riječi hiperbolična i hiperbarična. Iako se kasnije spominje točan termin, ta razlika u značenju ove dvije riječi zahtijeva ispravak.
5. Informacija da “HZZO pacijentima koji dolaze s uputnicom pulske bolnice priznaje 35 do 50 posto troškova” potpuno je netočna! HZZO nikome ne daje nikakav popust, već postoje indikacije za koje se može dobiti bolnička uputnica i tada je kompletno liječenje na teret HZZO-a. Olakšanje troškova liječenja privatnim pacijentima je u isključivoj ingerenciji uprave Poliklinike OXY.
6. Nije istinita niti tvrdnja da “se specijalizacija obavlja vani” te da je i sam dr. Franolić “specijalizirao u SAD”. Naime, specijalizacija za ovu granu medicine postojala je u okviru vojne medicine u bivšoj državi, a sada je uopće nema kod nas, ali ni vani. Radi se o postdiplomskim tečajevima nakon kojega se stječe znanje liječnika hiperbarične i podvodne medicine. Tako ni ja nisam specijalizirao u SAD, već sam školovan i u SAD.
7. Direktor OXY-a Siniša Margetić nije “glavni projektant postrojenja ”. OXY je nositelj projekta proizvodnje vlastitih barokomora, u kojem sudjeluje više tvrtki. Margetić je bitan dio tima, vodi finalizaciju proizvodnje barokomora, ali nije glavni projektant.

Mario Franolić, ravnatelj poliklinike OXY

Komentirajte prvi

New Report

Close