Mizeran prihod ‘fiškala’ zvijezda

Autor: Saša Paparella,VLM , 09. srpanj 2012. u 22:00

Odvjetnika zvijezda, uglavnom krivičara, nema na listi najuspješnijih. Za razliku od onih čiji je moto “bogat, a anoniman”, oni nisu ni najmanje anonimni

Davno su prošla vremena kad su Hrvati potrčali u zagrljaj tržišnoj privredi i osnovali svatko svoju tvrtku. Vrlo su brzo nesuđeni poduzetnici shvatili da nije zabavno svakog prvog u mjesecu razmišljati kako isplatiti plaće, doprinose i druga davanja.

Puno je lakše, shvatili su, uvaliti se u državnu službu i bezbrižno čekati plaću. Jedino što je bolje od izravnog rada za državu jest imati privatnu tvrtku koja radi s državom, što je kombinacija koja jamči i puno novaca i stabilnost. Vidjelo se to i iz tablice hrvatskih odvjetnika s najvećim prihodima u 2011., koju smo objavili u jučerašnjem broju. Tamo prvo mjesto uvjerljivo, sa 22,3 mil. kn prednosti pred drugoplasiranim, drži zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković, koji radi za nekoliko velikih državnih tvrtki, od kojih je najpoznatiji njegov vanjski angažman na HRT-u. Nesklon istupima u javnosti, nije nam odgovorio na nekoliko općenitih pitanja držeći se naputka Odvjetničke komore da se odvjetnici ne smiju reklamirati. Za razliku od Hanžekovića, kojeg prosječni građanin na ulici ne bi prepoznao, postoji cijeli niz odvjetnika zvijezda, uglavnom krivičara, pa kroz medije često pratimo ne samo slučajeve kojima se bave nego i njihove privatne aktivnosti. Zanimljivo je, međutim, da tih zvijezda nema na listi najuspješnijih odvjetnika. Za razliku od onih kolega čiji je moto “bogat, a anoniman”, oni nisu anonimni, dok je na pitanje zašto prikazuju tako mizeran prihod teško odgovoriti.

Komentirajte prvi

New Report

Close