Zoran Šprajc napušta HRT, prelazi na regionalni kanal

Autor: Objava za medije , 24. veljača 2014. u 12:36
Zoran Šprajc, televizijski voditelj. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

N1, regionalni informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koji počinje s emitiranjem u 2014. godini, postigao je dogovor o angažiranju Zorana Šprajca na novom kanalu.

 N1,  regionalni  informativni kanal nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a  koji počinje s emitiranjem u 2014. godini, postigao je  dogovor o angažiranju  Zorana Šprajca na novom kanalu, priopćeno je s te televizije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Zoran Šprajc je jedan od najdugovječnijih, najpopularnijih i najpoznatijih voditelja i urednika Dnevnika na ovim prostorima. Dnevnik HRT-a vodio je od 2004. do 2013. godine nakon čega postaje i  News director HRT-a. Nakon što je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, u dvadeset godina profesionalne televizijske karijere prošao je sve stepenice televizijskog novinarstva, od izvještaja s tržnice do cijenjenog političkog izvjestitelja i urednika dnevnih informativnih emisija.

„N1 je jednostavno bio izazov kojemu je nemoguće odoljeti. Biti dio tima vrhunskih novinara i producenata koji s najnovijom televizijskom tehnologijom i pod pokroviteljstvom vrhunskog svjetskog branda kao što je CNN, stvaraju regionalnog lidera u proizvodnji televizijskih vijesti posao je koji se može samo poželjeti. Izuzetno se veselim golemoj radnoj energiji u N1 timu i ponovnom susretu s gledateljima. Istodobno se zahvaljujem  svim svojim dosadašnjim suradnicima i kolegama s HRT-a koji su mi omogućili da uz njih stječem znanje i iskustvo najboljeg televizijskog novinarstva te i njima i HRT-u želim svako dobro i još mnogo uspjeha,“ izjavio  je Zoran Šprajc.

N1 je potpisao partnerski sporazum s Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će  program emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. 

 “ Iznimno nam je drago što se Zoran Šprajc pridružuje mreži N1 kao  urednik i voditelj  u programu za Hrvatsku. Njegovo  iskustvo, kredibilitet i permanentna orijentacija prema informativnim sadržajima, bit će značajni za našu televiziju i  buduće gledatelje.”, izjavio je Brent Sadler, Generalni direktor N1 kanala. “Sa zadovoljstvom možemo priopćiti i da se timu u Srbiji pridružila Maja Žeželj,  jedna  od najpoznatijih i najuglednijih   prezenterica  u Srbiji ”, rekao je Sadler.

Glavni financijski investitor   N1 je  United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Europi, koja obuhvaća i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u  jugoistočnoj Europi. U listopadu 2013. godine,  vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu izravnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Europi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

tko je uopće taj šprajc?? [emo_naivan]

Sad može i vratit prezime Jovanović. Više nije “ugrožen”. Valjda će i tamo moći biti pristran sa svojim komentarom i upadicama. Neće to nikome smetati kao ovdje gdje su te performanse plaćali pretplatnici

New Report

Close