Imat ćemo prvi regionalni informativni program?

Autor: Majda Žujo , 05. rujan 2013. u 14:45
Ilustracija (Thinkstock)

N1 će moći gledati preko 15 milijuna gledatelja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Emitirat će se iz tri velika informativno-produkcijska centra.

Ako je suditi po najavama, na ovim bi prostorima sljedeće godine trebao biti lansiran prvi regionalni informativni program. Riječ je o programu N1 kojega će moći gledati preko 15 milijuna gledatelja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. N1 će se emitirati iz tri velika informativno-produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, kao i iz lokalnih centara smještenih po gradovima čitave regije.  

Svakodnevno će obrađivati sve važne vijesti vezane za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju pojedinačno, kao i najvažnije regionalne i globalne teme. Glavni financijski investitor programa N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u Jugoistočnoj Europi, koja obuhvaća Total TV, najveću satelitsku platformu u regiji, Telemach BiH i Telemach Sloveniju, najveće kablovske operatere u Bosni i Sloveniji, kao i SBB, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji.
"Novi program je važan korak u integraciji ove regije u Europsku Uniju i prihvaćanju njenih visokih standarda kada su u pitanju programi s cjelodnevnim informativnim programom", rekao je Cameron Munter, viši savjetnik United grupe.

No, iako će biti potpuno samostalan, N1 će postati ekskluzivni partner CNN-a u regiji i to zahvaljujući suradnji s tvrtkom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik programa CNN International. "N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vijestima iz regije, o kojima ćemo izvještavati iz tri glavna grada u isto vrijeme", kaže Brent Sadler, generalni direktor programa za sve tri zemlje i bivši nagrađivani novinar CNN-a dodajući kako će  suradnja sa CNN-om donijeti dragocjeno iskustvo u području novinarstva, uredništva i pravljenja programa. Osim toga, sporazum sa CNN-om novom će programu omogućiti da emitira odabrane sadržaje CNN-a, prevedene na
lokalne jezike.

"Ovaj sporazum dokazuje našu posvećenost prenošenju i širenju znanja i iskustva u sve dijelove svijeta i pokazuje koliko su važne informacije iz ove regije. Sporazum nam omogućava pružanje podrške lokalnim partnerima u obliku obuke kadrova  i davanju stručnih savjeta i oduševljeni smo što se N1 priključuje CNN obitelji. Veselimo se suradnji s N1 ekipom", poručio je Rani Raad, izvršni potpredsjednik i komercijalni direktor programa CNN International.
Kako tvrde njegovi osnivači, program N1 će svojim gledateljima pružiti najnovije, točne i neovisne vijesti.

"Naša najsuvremenija tehnologija i ekipa posvećenih profesionalaca odredit će budući ugled N1 programa, odnosno povjerenje koje će gledatelji imati u njega", dodaje Sadler. Program N1 imat će potpunu uredničku odgovornost za svoj sadržaj, koji će biti emitiran uz punu novinarsku neovisnost.

Komentari (2)
Pogledajte sve

soft power.ako mogu arapi upucati 50 milja erua u alđaziru onda mogu i ameri u cnn.

Kome to treba?

New Report

Close