Zračna luka Zagreb poziva vas da glumite putnike na novom terminalu

Autor: Josip Bohutinski/VL , 20. siječanj 2017. u 08:47
Foto: Borna Filić / Pixsell

Zračna luka organizira i prijevoz do novog terminala putnicima-volonterima koji će sudjelovati u testiranju, a oni koji dolaze osobnim vozilima osiguran je parking.

Novi terminal Zračne luke Franjo Tuđman nakon tri godine gradnje napokon će biti otvoren za promet u drugoj polovici ožujka ove godine, dakle za dva mjeseca. Kako bi preseljenje iz stare u novu putničku zgradu zagrebačkog aerodroma prošlo što bezbolnije, koncesionari na Plesu – Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) već neko vrijeme provodi brojna testiranja na novom terminalu.

Testira se sve što je moguće, od utičnica do spajanja zrakoplova na aviomostove. A počela su testiranja i s putnicima odnosno statistima koji “glume” buduće putnike na novom terminalu. U MZLZ-u kažu da je dosad na novom terminalu bilo 17 testiranja u koja su bili uključeni volonteri, a u njima je sudjelovalo više od 700 volontera.

Do otvorenja terminala će pak biti još tri testiranja. Na prva dva, koja su predviđena 24. i 31. siječnja, bit će uključeno po 200 volontera koji će sudjelovati u testiranju prihvata otpreme putnika i prtljage na novom terminalu, a na završnom testiranju u veljači 400 volontera će glumiti putnike prolazeći proces tokova putnika u dolasku i odlasku.

Tako će ukupno u svim testiranjima sudjelovati ukupno 1500 volontera. ZL Franjo Tuđman pozvala je sve građane koji žele glumiti putnike u tim testiranjima da se prijave na broj telefona 01/4562-821. Pri tome moraju dati broj svoje osobne iskaznice.

Na volontiranje se mogu prijaviti sve punoljetne osobe. Zračna luka organizira i prijevoz do novog terminala putnicima-volonterima koji će sudjelovati u testiranju, a oni koji dolaze osobnim vozilima osiguran je parking.

Testiranje s putnicima-volonterima provodi se od 9 do 15.30 sati, a po okončanju će ispuniti anketni uputnik.

Da ne budu gladni i žedni, zračna luka im je osigurala lunch pakete i vodu.

U novi terminal ZL Franjo Tuđman trenutačno je ugrađena oprema za kapacitet od 3,5 milijuna putnika godišnje, dok je kapacitet same zgrade pet milijuna putnika. Na novom terminalu ugrađeno je 30 check-in šaltera, a ako za to bude potrebe, može ih se ugraditi još 30. U novi terminal su ugrađena tri karusela za prtljagu, a moguće je ugraditi još dva.

Novi terminal ima osam aviomostova po kojima će se putnici izravno iz zgrade ukrcavati u zrakoplove ili se izravno iz zrakoplova iskrcavati u zgradu. Za međunarodni promet predviđeno je šest aviomostova, dok će se za domaći promet se koristiti dva aviomosta. Ukupna vrijednost investicije u novi terminal je 331 milijun eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close