Zlatar Violić: ne vjerujem da u doktorskom radu načelnice ima prijepora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. svibanj 2013. u 16:56
Snimio Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Napomenula je da ne želi ulaziti u procjenu samog rada Povjerenstva .

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić pojasnila je danas u Varaždinu, odgovarajući na novinarski upit, samu proceduru koja bi trebala potvrditi ili negirati optužbe po kojima je načelnica sektora u ministarstvu Martina Borovac Pečarević prepisala dio svog doktorskog rada, te rekla kako ne vjeruje da u tom slučaju ima prijepora.

Ministrica kulture izjavila je da još nije službeno obaviještena o pokretanju prijave protiv Martine Borovac Pečarević, načelnice Sektora za europske poslove i medije zbog navodnog prepisivanja dijela svog doktorskog rada iz magistarskog rada bivše državne tajnice Ministarstva kulture Nine Obuljen, ali je pojasnila samu proceduru koja bi trebala potvrditi ili negirati te optužbe.

Ministrica Zlatar Violić, koja je bila mentorica Borovac Pečarević na spornom doktoratu, pojasnila je da se te stvari rješavaju na razini povjerenstva Sveučilišta i samog fakulteta, odnosno da se osniva posebno povjerenstvo od nezavisnih stručnjaka koje procjenjuje da li je riječ o nečemu što se može smatrati plagijatom.

Napomenula je da ne želi ulaziti u procjenu samog rada Povjerenstva koje je u tijeku i ujedno istaknula činjenicu da mentorski rad nije jedina točka prilikom ocjenjivanja doktorata već ga procjenjuje komisija gdje mentor nije onaj koji potpisuje izvještaj.

"Kod procjene kvalitete doktorata i kasnije izrade izvještaja postoje drugi profesori koji su jači od samog mentora i s obzirom na ljude koji su ocijenili ovaj rad ne vjerujem da će doći do bilo kakvog prijepora", zaključila je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Bivša državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen prijavila je, javljaju mediji, Martinu Borovac Pečarević, jer je uvjerena da je ona u svom doktorskom radu prepisala dijelove iz njenog magistarskog. Zagrebačko Sveučilište potvrdilo je da su zaprimili prijavu i da je pokrenuta procedura.

Komentirajte prvi

New Report

Close