Zbog velikog interesa Hrvata za Irsku, Croatia Airlines ove godine uvodi novu liniju

Autor: Darko Bičak, Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2018. u 09:47
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Na današnjoj zrakoplovnoj konferenciji Inovation conference Travelport novo odredište najavio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave CA.

Croatia Airlines (CA) ove godine počinje letjeti na relaciji Zagreb – Dublin.

Naime, kako je na današnjoj zrakoplovnoj konferenciji Inovation conference Travelport najavio Jasmin Bajić, predsjednik Uprave CA, tvrtka je odlučila iskoristiti veliki interes Hrvata za Irsku te će im na ovaj način olakšati odlazak i povratak iz te zemlje.

Novost je i sezonska linija Dubrovnik-München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. 

Među novostima je i linija Split-Kopenhagen na kojoj će od 5. svibnja do 20. listopada zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom. 

Iz Croatia Airlinesa najavljuju da će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećati i broj tjednih letova na pojedinim linijama. 

Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb-Skoplje, što je, kako navode, dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb-Dubrovnik-Rim na kojoj će se, uz dosadašnje letove subotom i nedjeljom, početkom svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Iz nacionalnog avioprijevoznika najavljuju da će i dalje letjeti u osam europskih odredišta na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017.  – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Pritom će se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz one četvrtkom i nedjeljom, povećati za dodatni let utorkom. 

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi za Atenu, Barcelonu, Lisabon, Veneciju itd., a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu, navodi se u priopćenju.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400, ističu iz Croatia Airlinesa.

Podsjećaju također da su u prošloj godini prevezli rekordnih 2,12 milijuna putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuju i ove godine.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Romel, 31.01.2018. u 11:41
im na ovaj način olakšati odlazak i povratak iz te zemlje

Koji povratak?

Da, zaista, vrijeme reagiranja im je fantastično.

Brzo ste reagirali 🙂 LOL

New Report

Close