Zbog monitoringa na ledu promocija Plitvičkih jezera?

Autor: Marija Crnjak , 19. siječanj 2017. u 14:00
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Uprava NP odbila zahtjev za obilazak lokacije Balduči filmu.

Predstavnici UNESCO-a i Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN), koji borave u Hrvatskoj kako bi utvrdili stanje Nacionalnog parka Plitvička jezera, u srijedu su boravili na Plitvicama koje su obišli u pratnji predstavnika Hrvatskih voda, neslužbeno doznajemo. Nakon sastanka s predstavnicima ministarstava zaštite okoliša i graditeljstva u utorak, za danas su predviđeni susreti s predstavnicima turističkog sektora, Ministarstva turizma te turističkih zajednica, a tema će biti plan upravljanja posjetiteljima koji je potrebno donijeti zbog preopterećenosti u špici sezone.

Kako je poznato, UNESCO je ljetos najavio mogućnost uklanjanja NP Plitvička jezera s popisa svjetske baštine zbog gužvi i prevelike izgradnje. Park je otvoren za posjetitelje, no uprava je ovih dana vrlo oprezna u komunkaciji vezanoj uz bilo kakve komercijalne projekte na području parka.
Iako nam u NP Plitvička jezera nisu potvrdili da je razlog monitoring, čini se da je upravo zbog toga bez obavljena posla ostala produkcijska kuća Balduči film. Kako nam je pojasnila vlasnica tvrtke Spomenka Saraga, uprava NP ovih dana je bez objašnjenja odbila njihov zahtjev da obiđu lokaciju Parka kao eventualne lokacije za snimanje.

“Radi se o jednom velikom i atraktivnom projektu i obilazimo različite lokacije u Hrvatskoj da vidimo mogu li biti dobre za snimanje. Projekt ima podršku institucija i bio bi dobra prilika za promociju Plitvica”, pojasnila je Saraga, koja je iz uprave NP dobila odgovor da se njihovu zahtjevu ne može udovoljiti. Za sada nije mogla pojasniti o kakvom se projektu snimanja radi. Producentica je neugodno iskustvo objavila na Facebooku, pojasnivši da s ekipom obilazi oko 80 lokacija koje su im bez problema izašle u susret. Zatekli smo je u obilasku NP Krka, koji je također bez problema dozvolio obilazak. Upravu NP Plitvička jezera upitali smo zašto je odbijen obilazak, no odgovor nismo dobili.

Komentirajte prvi

New Report

Close