Zastupnici u 3 mjeseca nakupili 15.000 kuna kazni za izostanke: Evo tko je platio najviše

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. studeni 2017. u 14:35
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za svaki neopravdan izostanak s plenarne sjednice zastupnicima se mjesečni paušal od 1500 kuna umanjuje za 150 kuna, koliko iznosi tuzemna dnevnica.

Nešto više od 15.000 kuna kazni naplaćeno je saborskim zastupnicima u tri mjeseca zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica, a ohrabruje podatak da se broj "markiranata" i iznos kazni smanjuju iz mjeseca u mjesec.

U srpnju, kada su se po prvi put pratili neopravdani izostanci, kažnjeno je 26 zastupnika, u rujnu 15, a u listopadu samo njih 10 od ukupno 151 zastupnika. Padao je i iznos kazni sa srpanjskih 8550 kuna na rujanskih 4350 kuna, te listopadskih 2400 kuna.

U listopadu najviše izostao Miljenić

Od kazni naplaćenih za izostanke u listopadu, četvrtina iznosa od 600 kuna otpada na SDP-ova Orsata Miljenića, kojeg u sabornici nije bilo četiri dana. Po dva neopravdana dana i po 300 kuna kazne zaradili su HSS-ov Mladen Mađer, Mostov Miroslav Šimić i SDP-ov Siniša Varga.

Reformist Darinko Dumbović, SDP-ov Stjepan Kovač, Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku, Mostova Ivana Ninčević-Lesandrić, HSS-ova Ana-Maria Petin i bivša HNS-ovka, a sada zastupnica GLAS-a Vesna Pusić neopravdano su izostali po jedan dan, pa će im se mjesečni paušal umanjiti za po 150 kuna.

Za svaki neopravdan izostanak s plenarne sjednice zastupnicima se mjesečni paušal od 1500 kuna umanjuje za 150 kuna, koliko iznosi tuzemna dnevnica.

Izostanak im se opravdava ako su bili bolesni i to potkrijepe liječničkom potvrdom, ako su imali smrtni slučaj u obitelji, ako su morali odazvati se sudskom pozivu ili nazočiti raznim skupovima na koje su pozvani. Isto pravilo vrijedi i ako su s plenarne saborske sjednice izostalu da bi sudjelovali u radu općinskih i gradskih vijeća, te županijskih skupština.

Komentari (2)
Pogledajte sve

narod je u ovih 26 godina kažnjen najmanje 150mlrd.kn zbog takvih mlatimudana, tako da je ovo njihovo simbolično za štetu koju rade

Kako njezne kaznice su propisali sebi nasi zastupnici. Da ih herz ne strefi kad ugledaju platnu listu nakon dana nerada.

New Report

Close