Zašto se na listi našao ugledni odvjetnik Anto Nobilo?

Autor: Suzana Varošanec , 15. srpanj 2014. u 19:10
Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Na listi poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima nalazi se i ime odvjetničkog društva Nobilo i dr.

Na listi poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima nalazi se i ime odvjetničkog društva Nobilo i dr., uglednog zagrebačkog odvjetnika Ante Nobila koji je jedan od dvoje suvlasnika. Kako se Nobilo zapravo našao na toj listi? U razgovoru za Poslovni dnevnik on to objašnjava ističući da je riječ o vrlo jednostavnom slučaju. Na kraju iznosi i jedan zanimljiv moment koji se tiče samog Zakona o radu.

Naime, Nobilo je potvrdio da se u tom slučaju radi o prvoj neisplati plaće u dugom razdoblju, odnosno od početka njegove 22-godišnje odvjetničke karijere. Nikad dosad to se nije dogodilo, kaže Nobilo, a kao razlog navodi specifičnosti naplate kod dugotrajnih sudskih postupaka u kojima je angažiran kao branitelj.

"Ja radim u postupcima koji dugo traju, gdje naplata ide sporije. U proteklom se razdoblju upravo dogodio takav sporiji priljev sredstava, no ovih dana to je riješeno", kaže Nobilo.

Prema podacima koji su danas objavljeni na internetskoj stranci Porezne uprave Ministarstva financija među 5620 poslodavaca postoji niz onih koji imaju svoja objašnjenja aktualnih problema u isplati plaća. Stav je i poslodavačke udruge da treba pojasniti i razlikovati slučajeve zašto se netko našao na najnovijoj 'listi srama'. Nobilo se s time slaže. Nisu svi slučajevi isti, potvrđuje, a za ilustraciju navodi i primjer njegovog odvjetničkog društva u kojem je pored suvlasnika do nedavno kao treći zaposlenik radila i jedna administrativna djelatnica. Ona se, kaže, trajno odselila u Australiju, ali prema Zakonu o radu ima pravo na tri plaće tijekom otkaznog roka.

"Nismo to mogli odmah uplatiti jer nije bilo sredstava", kaže Nobilo.  

Komentari (4)
Pogledajte sve

ne mogu vjerovati, ako je Ante ugledan?, pristajem da me opet obrišete

Godfather, antidržavne provenijencije! Pogledajte ekipu sa kojom i za koga djeluje!

Sjećate se, kad je objavljena lista najbogatijih ODVJETNIKA, i kad je
ispalo da Nobilo ima samo SITAN PRIHOD…

Već tada je bilo jasno—da radi za GOTOVINU….a da prijavljuje
samo ono – što mora …..

Što bi poslodavci u zdravstvu trebali raditi—-isplaćivati plaće sa 287 dana kašnjenja …koliko iznosi prosjek naplate od HZZO-a ???

taj tip uistinu smatra cijelu javnost gomilom bu-ala kada pokušava prodati ovakve priče.

da se bar ne razmeće ogromnim bogatstvom, možda bi mu netko i povjerovao, ali ovako to je samo još jedan primjer koji pokazuje kakvi se ljudi nazivaju uglednicima kod nas.

neisplata zarađene plaće čisti je slučaj nedostatka poslovnog morala. ako se utrvdi da netko ima novca a ipak ne isplaćuje plaću, takva osoba nikad ne bi smjela raditi s državom, a ako ima neku profesionalnu licencu, trebala bi je trajno izgubiti – čemu inače uopće služe licence?!

New Report

Close