Objavljena lista poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2014. u 17:58
Davor Puklavec/PIXSELL

Porezna uprava objavila je popis poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima, tzv. “listu srama” za poslodavce.

Porezna uprava objavila je popis poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima, tzv. "listu srama" za poslodavce.

Lista pravnih osoba sadrži 5620 tvrtki čijim zaposlenicima nije iskazana isplata plaće i to u razdoblju od siječnja do svibnja 2014. Objavljen je i popis 1418 poslodavaca – fizičkih osoba.

Podaci su formirani na temelju dostavljenih Obrazaca JOPPD u kojima su poslodavci iskazali neisplatu plaće i naknadnu isplatu zaostale plaće za obračunsko razdoblje od siječnja do svibnja 2014. godine, te na temelju podataka iz zapisnika inspekcije rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava, stoji na web stranicama Porezne uprave.

Listu možete pogledati ovdje ili u privitku ispod teksta.

Komentari (5)
Pogledajte sve

miami :

Što bi poslodavci u zdravstvu trebali raditi—-isplaćivati plaće sa 287 dana kašnjenja …koliko iznosi prosjek naplate od HZZO-a ???”

Država isplaćuje sa 287 dana kašnjenja i nikom ništa .
I nitko nesmije ni pomisliti pitati za kamate.
Ako je tko pitao za kamate nije više sljedeće godine mogao raditi jer mu nisu produžili ugovor.

Prvo bi Država (i Javni sektor) trebali podmiriti svoja dugovanja na vrijeme.

A onda objaviti “listu srama ” Realnog sektora .

Puno je na ovom spisku i ovih j.d.o.o.-a. Uzeli od države poticaje, a sad si ne isplaćuju plaće jer nemaju prometa da si isplate svoju stručnu spremu na koju su prijavljeni, a država je sigurno ostala bez doprinosa i ostalih davanja.

Glavno da nisu više na spisku Zavoda za zapošljavanje, a što je država dva put izgubila lovu nikome ništa.

ZAHVALJUJUĆI VODSTVU, HRVATSKA JE NAJVEĆI STUP SRAMA, KOJI SE VIDI IZ NAJUDALJENIJEG DIJELA SVIJETA, DOK PREDSJEDNIK I PREMIJER DANAS RADE NA TOME DA GA I OSVIJETLE

Kada cete objaviti liste:
– poreznih referenata i sefova poreznih ispostava koji su predmete drzali u ladicama i dopustali da pojedinci nagomilaju milijunske dugove
– direktore/clanove uprava drzavnih poduzeca i poduzeca u vecinskom drzavnom vlasnistvu koji godinama gomilaju gubitke koji se saniraju novcima poreznih obveznika/mir. fondova
– direktore i upravitelje bolnica cije neznanje svake godine spali nekoliko stotina milijuna kuna
– gradonacelnike i nacelnike opcina koji vecinu proracuna potrose za isplate placa
– broj zaposlenih na izmisljenim radnim mjestima.

New Report

Close