Zagrebačka banka uskoro daje praktične savjete za povlačenje novca iz EU fondova

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 11. lipanj 2015. u 22:00
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Zaba će u suradnji s predstavništvom EK iduće srijede na konferenciji predstaviti potencijale strukturnih i investicijskih fondova EU.

Pred nama je 10,6 mlrd. eura mogućnosti, fondova iz kojih se može povlačiti novac, a za privatni je sektor namijenjeno oko dvije milijarde, poručila je uoči konferencije EU fondovi – od ideje do realizacije članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Zaba će u suradnji s predstavništvom EK iduće srijede na konferenciji predstaviti potencijale strukturnih i investicijskih fondova EU, primjere najbolje prakse, ali i projekte koji nisu uspjeli proći administraciju kako bi poduzetnici izbjegli pogreške pri apliciranju. Gost konferencije bit će i Tomasz Kierkowski, direktor EU deska Banke Pekao iz Poljske, koja je ‘benchmark’ za privlačenje fondova. ”Broj prijava na prvi natječaj koji je ove godine izašao za poljoprivredne potpore premašio je iznose potpora cijelog programa IPARD. Stiglo je 1280 zahtjeva više nego u IPARD-u u sedam godina”, istaknula je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close