Zagorske općine obilježavaju ulazak u EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2013. u 13:11
Željko Kolar (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)

Osim Zagorskih sela i drugi gradovi i općine s područja županije uključit će se sa svojim programima u obilježavanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Središnji program obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju na području Krapinsko-zagorske županije održat će se u pograničnoj općini Zagorska sela – potvrdio je za Hinu župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Dan uoči ulaska u Uniju, u toj će se općini susresti slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Stanko Stepišnik, ministar infrastrukture i prostora Samo Omerzel te predsjednik Poslovnog kluba slovensko hrvatskih gospodarstvenika Tomaž Kačar, a domaćini će im biti ministar pomorstva, prometa i infrasturukture Siniša Hajdaš Dončić i župan Željko Kolar.

Govoreći o programu Kolar ističe da je početak, u 14.30 sati, rezerviran za pozdravne riječi i prigodne govore slovenskih gostiju i domaćina nakon čega slijedi bogat zabavno-sportski program i nastup klape Cambi u večernjim satima.

Osim Zagorskih sela i drugi gradovi i općine s područja županije uključit će se sa svojim programima u obilježavanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kolar navodi gradove Zabok i Klanjec te općinu Bedekovčina, koji će organizirati prigodne programe. Općina Gornja Stubica tijekom srpnja ugostit će čelne ljude prijateljskih općina iz Francuske, Slovačke, Slovenije te Mostara.

U Donjoj Stubici organizirat će se bogat zabavni program pod nazivom „Pozdrav Europi“ dok će Oroslavje obilježiti ulazak u Uniju puštanjem 28 balona u zrak s porukama mira 1. srpnja. U pograničnoj općini Hum na Sutli također će se organizirati bogat kulturno-zabavno i sportski program u suradnji sa susjednim slovenskim općinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close