Za peradarsku farmu 1,86 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. siječanj 2014. u 11:37
Thinkstock

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je obrtu za proizvodnju i trgovinu Klemen 1,86 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju objekata za držanje peradi.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva".

Korisniku Klemen – obrt za proizvodnju i trgovinu isplaćeno je 1,86 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju objekata za držanje peradi (tov pilića) unutar prostora farme te opremanje objekata za držanje peradi, uključujući opremu za sprečavanje širenja ptičjih bolesti te ulaganja u posebnu opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja, poput tankova za gnoj.

Korisnik je ulaganjem dostigao standarde EU u pogledu zaštite okoliša i dobrobiti životinja te povećao proizvodnju i konkurentnost na tržištu, navode iz Agencije.

Podsjećaju i kako je uz ovu isplatu do sada Agencija isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close