Hrvatski policajac u hrvatskim proizvodima: Za MUP će izdrađivati Varteks, Konfeks, Jadran, Borovo, Galeb, Odjeća…

Autor: Sergej Novosel Vučković , 24. siječanj 2018. u 13:54
Foto: Filip Brala / Pixsell

S hrvatskim tvrtkama ugovorena proizvodnja odjeće i obuće za domaće policijske snage.

Za nabavu opreme, počev od odjeće i odijela, štitova, kaciga, preko uređaja za mjerenje brzine, rezervnih dijelova za vozila do opreme za javni red i mir, Ministarstvo unutarnjih poslova u ovoj će godini osigurati 220.827.795,00 kuna.

U taj je iznos, navode u MUP-u, u okviru postupka nabave koju provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, ulaze i troškovi nabave uredskog materijala, motornih vozila, električne energije, goriva, plina, računala, usluga čišćenja, poštanskih i usluga osiguranja. A naši policajci će već uskoro biti potpuno odjeveni u hrvatske proizvode, s obzirom na to da je jučer ministar Davor Božinović potpisao s predstavnicima hrvatskih tekstilnih tvrtki pet ugovora i tri okvirna sporazuma za nabavu osnovne policijske odore vrijedna 112,6 milijuna.

Riječ je o ugovorima u trajanju od jedne ili dvije godine, ovisno o vrsti opreme.

"Do 30. lipnja lani realizirano je samo 25% predviđenih sredstava, dok je u drugoj polovici godine realizirana nabava i isporuka ostalih 75% iz plana nabave. Ne želim da ikada više pitanje opremanja policajaca bude problem, jer to ne smije biti problem", rekao je ministar i naglasio kako je Ministarstvo servis policiji koji mora osigurati temeljne uvjete da ona radi odgovoran i nimalo lak posao.

Ovime smo, objasnio je Božinović, postigli cilj da je hrvatski policajac od cipela do kape u hrvatskim proizvodima, a nabava odore riješena je do 2020. Hlače, košulje, kišne komplete, čarape, vunene kape, majice, vodo i vjetronepropusne jakne, obuću, zimsko rublje, ljetne gležnjače, zimske visoke cipele… za MUP će tako izrađivati Varteks, Hemco, Konfeks, Krojostil, Jadran, KAP-KO, Galeb, Splendor tekstil, Odjeća, Kroko proizvodnja i razvoj, Jelen Professional i Borovo.

Komentirajte prvi

New Report

Close