Za farme, klaonice, sirane… 339 mil. kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2017. u 22:00
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Iz programa ruralnog razvoja APPRRR potpisao 52 ugovora za plaćanje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala je u petak 52 ugovora o ulaganjima u poljoprivredna gospodarstva u sklopu Programa ruralnog razvoja, vrijedna ukupno 339 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima iz mjere “Ulaganja u fizičku imovinu” Programa ruralnog razvoja.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je kako se često govori o lošem stanju u poljoprivredi, ali da su danas su potpisani ugovori za nove farme, pogone za preradu mesa, klaonice, sirane, trajne nasade i plastenike, koji predstavljaju sadašnjost i budućnost hrvatske poljoprivrede.Dodao je da je raspisivanje i odlučivanje o natječajima ubrzano te da su danas sklopljeni ugovori nakon 90, a ne 750 ili 800 dana, kako je bilo prije. Kazao je da će se od iduće godine krenuti s novim financijskim instrumentima namijenjenim poljoprivrednicima, uz kamatu od 0,5 posto 1,5 posto. “Smatram da naša poljoprivreda, koja je teška i komplicirana, ima smisla”, zaključio je.

Na potpisivanju je istaknuto da su 339 milijuna kuna potpore za koje su danas potpisani ugovori značajan iznos, ali da treba imati u vidu ukupnu vrijednost investicija obuhvaćenih sufinanciranim projektima od 740 milijuna kuna.     

Komentirajte prvi

New Report

Close