Vrdoljak: Režije za energente neće poskupjeti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. veljača 2014. u 13:28
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ustvrdio je danas da režije za energente u sljedećih godinu dana sigurno neće poskupjeti.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ustvrdio je danas da režije za energente u sljedećih godinu dana sigurno neće poskupjeti.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, na odlasku s konferencije o ulaganjima u energetici Energy Investement Forum, kako komentira tvrdnje prema kojima bi režije mogle poskupjeti za 1.600 kuna mjesečno, prvenstveno zbog cijene energenata, rekao je da Vlada vodi "pametnu energetsku politiku" te da brine o državi, građanima i industriji te da energenti u idućih godinu dana sigurno neće poskupjeti.

Njihova cijena će prema, njegovim riječima, ostati na sadašnjoj razini ili će biti niža, u čemu će ključnu riječ imati tržište.

Zamoljen za komentar istupa iz splitskih brodogradilišta da od države teže nego druga dobivaju poslove, Vrdoljak je rekao kako nema takvu informaciju, a da posao trebaju dobiti najbolji i najkonkurentniji.

Ocijenio je da domaća brodogradilišta ne trebaju ovisiti o domaćim poslovima nego biti konkurentna na svjetskom tržištu. Tada će, kaže Vrdoljak, dobiti poslove od svjetskih brodara.

Upitan za komentar prosvjeda zbog izmjena Zakona o radu kratko je odgovorio da Hrvatska treba veću konkurentnost industrije i gospodarstva.

Na novinarski upit hoće li HEP, kao Inina tvrtka Prirodni plin, na plinskom biznisu biti na gubitku, kazao je kako može garantirati da HEP u tom poslu neće gubiti, a da za odgovor o gubicima Prirodnog plina, on (Vrdoljak) nije prava adresa.

Komentirajte prvi

New Report

Close