Vrdoljak pozdravlja duh i optimizam zagorskih poduzetnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. veljača 2013. u 16:41
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Radnici kažu da su zadovoljni, a vlasnici da je teško, ali da se bore i nalaze načina za opstanak, rekao je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetio je danas proizvodne pogone tvrtki Frassinox Božić i Hidraulika Kurelja u Donjoj Stubici te nakon obilaska pozdravio duh i optimizam koji vlada u tim poduzećima.

Radnici kažu da su zadovoljni, a vlasnici da je teško, ali da se bore i nalaze načina za opstanak, rekao je Vrdoljak.

"Čestitam radnicima i poslodavcima što su opstali u krizna vremena, a Vlada će učiniti sve da broj zaposlenih u njihovim tvrtkama poraste", rekao je Vrdoljak.

Dodao je kako je jasno da se u dvjema tvrtkama koje je danas posjetio, ne radi o blještavilu trgovačkih centara, nego o radu i proizvodnji te poželio da takvih tvrtaka bude i više.

Vrdoljak je podsjetio da tvrtke u privatnom vlasništvu često u krizno vrijeme moraju smanjivati broj radnika, kao što je to bilo i u tvrtkama koje je danas posjetio, ali da je to bilo neophodno zbog njihovog opstanka.

Država može, kazao je Vrdoljak, pomoći proizvodnim tvrtkama tako da im omogući da na javnim natječajima budu u najmanju ruku ravnopravne s inozemnim.

Tvrtka Frassinox Božić bavi se proizvodnjom i servisiranjem opreme za prehrambenu i kemijsku industriju. Osim u Hrvatskoj, poslovnu aktivnost obavlja i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji.

Hidraulika Kurelja bavi se proizvodnjom i servisiranjem hidrauličnih konstrukcija koje se primjenjuju u elektroprivredi, gradnji i održavanju cesta, vodoprivredi, šumarstvu, naftnoj industriji i prijevozu. Uz veliki udio na domaćem tržištu ta je tvrtka je u zadnjih nekoliko godina povećala i izvoz, uglavnom u Austriju, BiH, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da li je ministar zaposlio svoju suprugu u duhu i s optimizmom u tvornici obiteljskog srebra?

[emo_palacg]

New Report

Close