‘Vodeći ljudi hrvatskog biznisa zatražili pomoć od akademske zajednice’

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2013. u 12:20
Guliver/Thinkstock

‘U poslovnim se krugovima priča kako stvara pakt za izlazak iz krize, u ovom slučaju s akademskom zajednicom.’

Početkom tjedna održan je prvi sastanak Kluba Ekonomskog instituta Zagreb. Sastanak je, uz čelne ljude Instituta, okupio i predstavnike Agrokora, Atlantic Grupe, Plive i PBZ-a, piše Jutarnji list. Na sastanku su navodno bili visokopozicionirani predstavnici tih tvrtki, ali, po našim saznanjima, ne i Ivica Todorić i Emil Tedeschi.

U poslovnim se krugovima priča kako stvara pakt za izlazak iz krize, u ovom slučaju s akademskom zajednicom. Sugovornik Jutarnjeg lista iz krugova jedne od tvrtki koja je bila na sastanku kaže da cilj okupljanja  za sada nije kreiranje nekakve zajedničke platforme, premda će s vremenom vjerojatno i do nje doći. Radilo se o neformalnim konzultacijama i razgovoru o tome što se može napraviti da se zaustavi slobodan pad hrvatskoga gospodarstva.

Poslodavci već dugo upozoravaju da nisu zadovoljni smjerom u kojem se kreće zemlja i žele da se konačno nađe put izlaska iz krize. 'Naravno da želimo da se konačno nađe put izlaska iz krize. Ako država ne izađe iz krize, neće više biti ni poslodavaca, ni sindikata, a u konačnici ni javnog sektora, jer se on financira našim novcem', rekao je sugovornik Jutarnjem listu.

>> Agrokor, Atlantic, Pliva i PBZ prihvatili poziv Sandre Švaljek

Komentari (1)
Pogledajte sve

Agrokor uvodi nove momente u dezinfekciju prehrambenih proizvoda:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close