Vlada odobrila Kninu dva milijuna kuna za spomenik “Oluja ’95”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2012. u 14:14
Gradonačelnica Knina Josipa Rimac (PXL)

Vlada je na današnjoj sjednici iz proračunskih zaliha odobrila dva milijuna kuna Gradu Kninu za zatvaranje financijske konstrukcije za nacionalni Spomenik hrvatske pobjede “Oluja ’95” u Kninu.

Vlada je na današnjoj sjednici iz proračunskih zaliha odobrila dva milijuna kuna Gradu Kninu za zatvaranje financijske konstrukcije za nacionalni Spomenik hrvatske pobjede "Oluja '95" u Kninu.
Ta su sredstva potrebna Kninu kako bi mogao isplatiti izvođače radova na spomeniku na središnjem gradskom trgu kojima je ostao dužan 2,3 milijuna kuna.

Po riječima premijera Zorana Milanovića, izgradnja "Oluje '95" je primjer kako se ne bi trebalo raditi jer je to emocionalno i u svakom drugom pogledu važan spomenik, a način financiranja bio je putem "usmene predaje", bez ugovora.

Ovo je prvi i zadnji put da to radimo na ovakav način, poručio je Milanović istaknuvši kako se "bez prozivanja bilo koga i bez ikakve sumnje u korupciju", ne smije tolerirati sustav u kojem se spomenik vrijedan više milijuna kuna dogovara usmeno.

Takvo je stajalište podržao ministar branitelja Fred Matić koji je upozorio kako je Vlada odlučila zatvoriti financijsku konstrukciju, iako je "spomenik u funkciji i neki drugi su se slikali na otvorenju".
Možda je za to kriv glavni državni odvjetnik Mladen Bajić "jer je one koji su dali obećanja prerano strpao u zatvor", dodao je Matić.

Nacionalni Spomenik hrvatske pobjede "Oluja '95" svečano je otvoren na kninskom Trgu Ante Starčevića prošle godine za vrijeme proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a njegova je izgradnja stajala 7,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close